Menu

A+ A A-

Ispovijest djevojke koja je preležala virus Zapadnog Nila

  • Autor Nenad Popović

Sandra Đorđević (27) je prije tri godine bila vesela djevojka iz Pančeva koja se nije pretjerano opterećivala ako je zaboli glava ili se zakašlje.

Foto: Ilustracija/Pixabay

 

Bilo je to ono srećnije vrijeme prije korone kada kašalj i temperatura uglavnom nisu značili ništa ozbiljno.

Nažalost, ono što je počelo kao obična prehlada uskoro će je odvesti na Infektivnu kliniku.

– Dve nedelje sam sebi govorila da mi nije ništa. Prvi simptom je bio čudan. Nisam mogla da se razbudim, spavala sam nekoliko puta dnevno. Noge su uskoro počele nesnosno da me bole, nisam mogla da stojim. Rekla sam sebi – ma nije to ništa, umorna sam od posla. Upravo na poslu sam i primjetila da se dešava nešto čudno i da moram da idem kod ljekara – priča za Blic mlada Pančevka.

– Dok sam radila primjetila sam da mi mozak nije povezan sa rukama, da ne mogu da kontrolišem pokrete. Počela je neka izmaglica, slušala sam ljude oko sebe ali nisam mogla da razaznam šta čujem. Ne znam kako tačno to da objasnim ali jako čudan osjećaj. Onda sam izmerila temperaturu, zakucala se na 37,4 i nije padala. Tada sam otišla na Infektivno odjeljenje – nastavlja priču djevojka.

Noge su joj bile teške. Kaže da su je mišići boljeli kao da je provodila po čitav dan u teretani.

– Ljekari su postavili dijagnozu virusa Zapadnog Nila o kojem nisam znala baš ništa. Mislila sam, kao što ljudi vjerovatno uvijek misle, da to neće snaći mene. Imala sam sreću što mi je mama zdravstveni radnik i što sam imala povjerenja u ljekare – kaže Đorđevićeva.

Svjesna je, kaže, da je imala mnogo sreće.

– Kada sam stigla kod ljekara moji simptomi su se već nekako stabilizovali, postalo mi je jasno da imam blažu kliničku sliku i dobro opšte stanje organizma pa se nisam mnogo uplašila ali trebalo mi je dvije pune nedjelje da se oporavim. Otvorila sam bolovanje a borba sa bolešću je sve ukupno trajala preko mjesec dana – objašnjava djevojka.

Ne zna nikog drugog ko je obolio niti ima ikakvu ideju kako se zarazila, ona iako bolesna nije virus prenijela nikom drugom.

Poslije Zapadnog Nila stiže i korona

– Preležala sam virus Zapadnog Nila ali kada je u Srbiji korona krenula nije mi bilo svejedno. Bila sam strašno anksiozna. Ne zbog toga što sam preležala neki opasan virus, više zbog činjenice da se o koroni ne zna ništa, da smo zatvoreni, a i majka mi je bila zdravstveni radnik u to vrijeme, nakon toga je dala otkaz – završava svoju priču djevojka koja se uz blagoveremenu negu sa virusom izborila na vrijeme.

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!