Menu

A+ A A-

Radujem se svakom danu - Branka Veselinović danas proslavlja 103. rođendan!

  • Autor Nenad Popović

Vjetrovi tuge su je lomili, ali optimizam je nikada nije napuštao.

 Znala je da mora da bude jača od sudbine. Da nikada ne posustane, a da snaga volje za boljim danima budu uvijek prisutna i da će je ona voditi u bolje sutra. Zato je danas sa rođendanske torte Branka Veselinović oduvala svjećice sa brojem 103. uz rečenicu:

– Kada pređete stotu, želja više nemate. Nisam uzbuđena kada su rođendani u pitanju. Kada živiš dugo, najbitnije je da si normalan i vitalan, a ja to jesam. Pišem, slikam, nikada nisam pila, pušila i za sve imam dobru volju – otkrila je svoj recept dugovečnosti Branka Veselinović.

Sa sjetom u očima oduvala je svjećice, pa priznala da je emocije uvijek obuzmu kada slavi lijepe trenutke. Emotivna sam, ali nikada nisam tužna. Nisam nikada sama. Nisam usamljena. Uvijek nađem sebi neku zanimaciju. Dolaze mi prijateljice ili idem u pozorište. Zdrava sam, razumna, a to je najbitnije – kaže legenda glumišta.

Torta na stolu u nekoliko filova je kao život koji je ređala decenijama. Bilo je uspona i padova, ali svaku boru na licu sama je zaradila, pokušavajući da istorija koju piše bude satkana od emocija, optimizma i dobrih djela. 

Humanost je, kako kaže, naslijedila od roditelja. Tata je bio profesor, a mama učiteljica, koji su je uvijek učili da pomaže drugima. Veliku ljubav je doživjela kraj pokojnog supruga Mlađe Veselinovića.

– Eh moj Mlađa, moja velika ljubav. Juče sam se malo ispalakala. Bila je njegova godišnjica. Koliko je bio divan čovjek. Otišao mi je zauvijek – kroz sjetu govori Branka pa dodaje:

“Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo. Ne glumim optimistu, ja sam optimista”, prenosi Blic.

Foto: Printscreen /RTS

Sa suprugom je proputovala čitav svijet. Igrali su od Evrope do Amerike. Živjela je za glumu, a sa tugom u očima govori da sada žali samo za jednim.

– Nisam bila te sreće da imam djecu. Bila sam zdrava, a nemam djece. Boljelo me je to. Sve sam pokušala, ali nije moglo. Profesor kod koga smo Mlađa i ja išli govorio mi je: “Možda sa drugim čovjek možeš da imaš dijete”. Nisam htjela. Rekla sam mu: “Profesore, mi se volimo”- priča emotivno Branka, koja lijepe septembarske dane često provodi u bašti svog doma u srcu Vračara.

Volim da odmaram da se sunčam ispred kuće. Tu čitam, pišem poeziju. Lijepo mi je. Radujem se svakom danu – ističe ona.

Veteranka domaćeg glumišta dala je recept svim mladim ljudima koji stupaju u brak. Samo se treba truditi da budete stalno sa tom osobom koju volite. Ljubav, vjera, toplina su bitne da očuvate brak. Ako umijete da volite, sve je lakše. Sjećam se kako mi je Mlađa recitovao pjesme. Moje kolege su nas spojile tokom jedne predstave. Tu smo se zavoljeli, vjenčali i živjeli srećni. Lijepo je to vrijeme bilo – kaže Branka koja dodaje da kada počnu duboke zime dosta vremena provodi gledajući televiziju čak i do jedan-dva sata iza ponoći, ali i slušajući muziku koja je opušta.

/SrpskaInfo/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!