Menu
Slogan

A+ A A-

Rusija objavila snimak paljbe na britanski brod

  • Autor Nenad Popović

Rusija je juče saopštila da je ispaljivala hice upozorenja i bacala bombe prema britanskom razaraču HMS Defender koji je plovio "krimskim vodama" dok je Britansko ministarstvo odbrane negiralo ove tvrdnje. Međutim, Rusi su objavili i videosnimak incidenta.

Foto: Armed Forces Zone/youtube/screenshot

 

Informaciju o “sukobu” su prvo objavili Rusi. Nakon toga Britanci pretpostavljaju da su Rusi samo izvodili topovsku vježbu u Crnom moru, a da su prije toga uputili hice upozorenja kako bi cijelu pomorsku zajednicu obavijestili da sprovode te aktivnosti.

Ruski patrolni brod je, kako tvrde Rusi, prvo ispalio dva hica prema britanskom razaraču, a nakon toga je borbeni avion tipa Su24m bacio četiri visokoeksplozivne bombe u more ispred britanskog razarača.

Ovo se događalo u blizini rta Fiolent na jugu Krima koji je Rusija anektirala 2014. godine što su zapadne zemlje osudile jer se poluostrvo još uvijek smatra ukrajinskim teritorijem.

Na informaciju Ministarstva odbrane Rusije o paljbi na britanski brod, Ukrajinci su reagovali kazavši da je u pitanju “agresivna i provokativna politika”.

/SrpskaInfo/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!