Menu

A+ A A-

Stigla dva pojačanja u KK Radnik

  • Autor Nenad Popović

Košarkaški klub „Radnik“ nastavlja sa pojačavanjem ekipe i pravljenjem rostera za novu sezonu u Premijer ligi BiH, a danas su potpisana i dva nova ugovora.

Foto: InfoBijeljina

„Liga je ozbiljna, očekuju nas velika iskušenja, očekujemo što bolji plasman i zbog toga smo i pribjegli ovim stvarima, da dovedemo ozbiljne igrače, koji su prošli ozbiljne klubove, da nam daju maksimalna doprinos. Jubilarna je godina kluba i mislim da bi bilo značajno da Radnik stavimo kao što smo i obećali, na jake noge i da budemo duži niz godina premijerligaši, da igramo kvalitetnu košarku, da pokažemo da je Bijeljina grad košarke“, rekao je za InfoBijeljina Mladen Petrović, predsjednik KK Radnik.

Ugovor na godinu dana potpisao je i Dušan Hukić, igrač iz Beograda koji, kako navodi, ima iskustvo i već poznaje Premijer ligu BiH.

„Potpisao sam novi ugovor na godinu dana za KK Radnik. Već sam imao iskustvo u Premijer ligi BiH, igrao sam godinu dana za Vogošću, te polusezonu za Mladost iz Mrkonjić Grada i upoznat sam sa cijelom ligom. Krenuli smo s treninzima, ekipa je dosta mlada, perspektivna, ima nas nekoliko starijih momaka koji smo tu da donesemo neko iskustvo i da usmjerimo mlađe na koji način bi trebalo i kako da to izgleda. Ja sam uvijek optimista, očekujem da uđemo maksimalno motivisani i da damo sve od sebe“, rekao je za naš portal Dušan Hukić, košarkaš iz Beograda koji će u Radniku igrati na poziciji krilnog centra.

Ekipu je pojačao i Bogdan Riznić, nekadašnji igrač KK “Radnik”, koji je prošao školu Partizana iz Beograda, a prošle godine nastupao za ABA 2 ligaša, ekipu Zlatibora iz Čajetine.

„Povratnik posle sedam godina, ponovo u Bijeljini. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat ove sezone, da ćemo se uklopiti kao ekipa. Dosta mladih perspektivnih igrača je uz nas i uz dječka iz Amerike koji će doći, mislim da će to biti jedna dobra i respektabilna ekipa za Premijer ligu BiH. Odradili smo treninge, već sam upoznat sa radom. Dobar odnos i sa Vladom, nekadašnjim saigračem, nadam se da ćemo dobar rezultat napraviti“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Bogdan Riznić, koji će igrati na pozicijama bek, krilo.

Važno je napomenuti da KK Radnik ove godine obilježava veliki jubilej - 60 godina od osnivanja, a planom je predviđeno niz aktivnosti kako bi se obilježio ovaj bitan događaj.

/InfoBijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!