Menu

A+ A A-

"Noć šampiona" okupila osvajače evropskih medalja i 700 djece iz regiona

  • Autor Nenad Popović

Međunarodni karate turnir "Bijeljina open-Noć šampiona" okupio je osvajače evropskih medalja i 700 takmičara iz desetak zemalja regiona.

Foto: RTV Slobomir
Marina Raković iz Crne Gore, osvajač pet evropskih i jedne svjetske medalje, pohvalila je izuzetnu organizaciju bijeljinskog turnira na koji je dovela desetoro takmičara. 
 
Bijeljinac Luka Vuković osvajač je bronzane medalje sa posljednjeg Evropskog prvenstva i brojnih balkanskih medalja, karateom se bavi od četvrte godine, a mladima je poručio da se u životu odluče za bilo koji sport, umjesto da vrijeme provode na ulici, navodeći da je to ispravna odluka u životu.
 
Predsjednik Karate kluba "Šampion" koji je organizator turnira Milorad Marković rekao je novinarima da je Vukovićeva evropska medalja treća za Bijeljinu.
 
"Ugostili smo pet osvajača evropskih medalja, tri šampiona Evrope, polovinu karate reprezentativaca svojih zemalja, a o značaju turnira svjedoči i dugogodišnje pokroviteljstvo predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović", istakao je Marković.
 
Prema njegovim riječima, ovaj karate turnir proglašen je za događaj od opšteg značaja za razvoj sporta grada Bijeljina i Republike Srpske.
 
Pokrovitelji su predsjednik Republike, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Vlada Srpske i resorno ministarstvo, Skupština grada Bijeljina i Javna ustanova "Vode Srpske".
 
Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je novinarima da je 15. karate turnir impresivan, sa mnogo takmičara, te izrazio nadu da će sve više djece u gradu biti posvećeno sportu i zdravom načinu života.
 
Međunarodni karate turnir održava se u sportskom centru "Despotović" u Bijeljini.
 
/InfoBijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!