Menu
Slogan

A+ A A-

Trikovi pomoću kojih kosa izgleda gušće

  • Autor Nenad Popović

Njegovana gusta kosa, puna volumena uvijek je lijep prizor. Međutim, činjenica je da nismo svi imali jednako sreće kada se dijelila gustoća.

Foto: Image by Engin_Akyurt from Pixabay

 

Srećom, u današnjem svijetu za mnoge probleme postoji i rješenje, pa tako postoje i trikovi pomoću kojih kosa može izgledati gušće nego što ona to zapravo jeste, piše Zadovoljna.

Šišanje je važno

Postoje neke fizure zahvaljujući kojima kosa izgleda gušće. Najbolju opciju za sebe izaberite u dogovoru s frizerkom. Što je kosa duža ona je i teža. Kada je kraća vašem frizeru je puno lakše postići toliko željeni volumen.

Nosite duboki razdjeljak na stranu

Naravno, razdjeljak možete nositi gdje god vama najviše odgovara, ali način na koji ćete pomoću razdjeljka dobiti na volumenu i kosu barem prividno učiniti gušćom je taj da napravite duboki, pomalo dramatični razdjeljak na stranu i to tako da gotovo cijelu kosu prebacite na jednu stranu. Tako ćete stvoriti iluziju da vam je kosa gušća nego što ona to je.

Koristite šampone i regeneratore koji su namijenjeni za postizanje volumena

Ovi šamponi i regeneratori napravljeni su da vam pomognu na putu do volumena, odnosno da vaša kosa izgleda gušće. Bitno je samo da regenerator ne nanosite na cijelu kosu nego na njezine vrhove.

U rutinu ubacite suhi šampon

Osim što može biti pomoćnik čak i prilikom stiliziranja, suhi šampon pomoći će vam da kosu ne mučite prečestim pranjem jer ima moć upijanja masnoće s korijena. S druge strane, pravilna upotreba moussea za kosu pomoći će vam da kosa izgleda gušće. Ako ste u mogućnosti, nanesite mousse na mokru kosu i pustite je da se osuši na zraku.

Umjesto klasičnog peškira, koristite turbane namijenjen za sušenje kose

Nakon što se kosu oprali šamponom i nanijeli regenerator, pokušajte izbjeći umatanje kose u klasični ručnik jer će te na taj način smanjiti mogućnost postizanja željenog olumena. Umjesto toga, koristite turbane koji su namijenjeni za tu svrhu.

Promijenite metodu feniranja

Sušenje kose fenom jednostavan je posao – međutim, ako želite da nakon feniranja vaša kosa izgleda gušće,promijenite osnovnu metodu. Konkretno, umjesto da sušite kosu fenom ravno prema dolje, pomoću okrugle četke sušite kosu tako da je povlačite pod pravim uglom u odnosu na vašu glavu.

Napravite pramenove

Ako bojite kosu i želite da izgleda gušće, razmislite o ubacivanju pramenova koji kosi daju dodatnu dimenziju. Postoji cijeli niz tehnika koje možete odabrati, a najbolju za vas izaberite u dogovoru s frizerom.

Neka vam valovi postanu najbolji prijatelji

Ako postoji savršena frizura koja će stvoriti efekat gušće kose, onda su to valovi. Vi samo trebate odabrati opciju koja vam više odgovara – ležernije valove ili kasične uvojke. U svakom slučaju, valovi su ti koji će stvoriti iluziju gušće, punije kose, a radi se i o savršenoj frizuri za svaku priliku.

Koristite zaštitu od vrućine

Korištenje sušila, pegle za kosu, uvijača… potencijalno može oštetiti kosu. Zato obavezno koristite sredstva koja štite kosu i pružaju joj zaštitu od topline. Nanesite ih na vlažnu kosu prije oblikovanja.

/SrpskaInfo/