Menu

Trikovi za pravilno nanošenje hajlajtera

  • Autor Nenad Popović

U vrijeme kada je blistava, svježa i sjajna koža imperativ, hajlajter je neizostavan član svakog kozmetičkog nesesera. Ovaj proizvod služi kao posvjetljivač određenih dijelova lica i dolazi u različitim formama - tečnoj, kremastoj, kompaktnoj, praškastoj. No, iako ste pročitali brojne stručne savjete i odgledali mnoge tutorijale, i dalje niste sigurni koji je najbolji postupak za nanošenje ovog preparata? Upravo zbog toga, objedinili smo pet neizostavnih, ekspertskih pravila za primjenu hajlajtera. Oni će vam, bez sumnje, olakšati posao i osigurati željeni rezultat.

Foto: Image by Irina Gromovataya from Pixabay
 

Isprobajte boju šampanjca

Ova nijansa hajlajtera odgovara svima. Hajlajter u kremastoj formi, bez dodatih sedefastih čestica, omogućava kreiranje potpuno prirodnog efekta na koži.

Umjereno sa količinom

Većina žena nanosi hajlajter u debljem sloju, što može samo da kreira efekat „plastičnog lica“. Dakle, nanesite ga u manjoj količini na kažiprst, srednji i domali prst, a potom njima blago protrljajte dlan suprotne šake (tako ćete ukloniti višak preparata). Potom, tapkajte prstima gore-dole po jagodicama obraza, te ostatak hajlajtera utrljajte u lukove obrva i središnji deo brade. Vrh nosa samo dodirnite prstom.

Zaboravite na pregib nosa

Nemojte nanositi hajlajter na ovaj dio lica, osim ukoliko vaš nos nije pljosnat. U suprotnom, mogao bi se stvoriti utisak prekomjerne masnoće. A to sigurno ne želite!

Ponovo nanesite hajlajter na jagodice obraza

Umočite još jednom prste u hajlajter i istapkajte jagodice obraza, a potom nanesite rumenilo. Hajlajter će se videti ispod rumenila, zbog čega će koža djelovati kao da je osvijetljena iznutra. Potrudite se da kombinujete rumenilo u boji breskve i hajlajter u boji šampanjca.

Mat izgled kože (skoro) podjednako je važan kao i sjaj!

Ukoliko pojedini dijelovi lica ostanu mat, oni na koje ste stavili hajlajter posebno će doći do izražaja. Upravo zbog toga, na čelo, kao i na nos, nanesite malu količinu pudera u prahu. Tako jednostavan, a opet tako djelotvoran trik!

(Lepota&Zdravlje)

/Nezavisne/