Menu

A+ A A-

Van Gogh predstavio novi spot za pjesmu „Kakvo divno veče“

  • Autor Nenad Popović

Svoj 35. rođendan, grupa Van Gogh obilježila je reizdanjem albuma „More bez obala“  iz 2019. godine i za tu priliku obradovala publiku spotom za pesmu „Kakvo divno veče“, koji je ujedno i četvrti spot sa aktuelnog albuma.

Foto: Van Gogh

 

Urežiji Dejana Senića, spot je tokom 2019. godine sniman na lokacijama Barske regije, Skadarskog jezera i prostoru solane, u ambijentu netaknute prirode. Kroz priču o cikličnosti života, članovi grupe Van Gogh se slikom vraćaju na neka od mjesta gdje su kao djeca provodili svoje ljetne raspuste.

Pravljenjem suptilne paralele prikazana je veza čoveka i prirode, ali i njihova sličnost. Upravo kao i priroda, tiha i mirna, iako iskonski snažna sila, odolijeva zubu vremena, ostajući suštinski ista, tako se i čovjek u svom životnom ciklusu, uprkos strujama i „brzini voza“ kojom ga život nosi, na kraju vraća na početak. U spotu je neprozaičnim i umjetničkim kadrovima pažljivo oslikana prolaznost vremena, noseći svoj pečat kroz čitav životni ciklus, a koji se završava, ili možda opet počinje, pronalaženjem onog izgubljenog djeteta u sebi.

Reditelj Dejan Senić koji je prvi put radio spot za Van Gogh kaže da su energija, raspoloženje i atmosfera na snimanju bili fenomenalni, kao i da je veliko zadovoljstvo bilo sarađivati sa Đuletom, Srbom i Gagom.

– S obzirom na to da živim na moru, naziv albuma “More bez obala” me je inspirisao da osmislim i uradim spot. Negdje sam ranije pročitao da su Đule i Srba kao klinci provodili svoje ljetne raspuste na moru duž cijele Barske regije i htio sam slikom da oživim njihova sjećanja na vrijeme provedeno na ljetnim raspustima. Od svih pjesama sa albuma, odabrao sam “Kakvo divno veče” jer sam u njoj prepoznao magičnu, primorsku, a ujedno i vanvremensku atmosferu – kaže Senić.

Kako dodaje, posebno inspirativno je bilo snimati djecu, Teona i Anu, koji su se zaista zabavljali, tako da nije bilo potrebe za glumom, već su, kako kaže, samo ovjekovečili  njihovu istinsku, bezbrižnu dječiju energiju.

– Glumica Branka Otašević i basista grupe Van Gogh, Dragan Ivanović glumili su ljubavni par srednje dobi i vijerno prikazali date emocije. Par u poznoj životnoj dobi predstavili su Vidosava i Savo Baranin, koji nas je na žalost, prije izvjesnog vremena napustio – rekao je Senić.

Podsetimo, koncertom u trebinju 11. juna ove godine bend je započeo koncertnu turneju poslije godinu i po dana pauze, nastale uslijed pandemije. Time je najavljena ljetna, regionalna koncertna aktivnost koja se nastavlja 25. juna koncertom u Skoplju, a u sklopu ljetnjeg akustik festivala.

Album “More bez obala” je svoju uspješnu regionalnu promociju doživio 2019.godine, a beogradsku juna iste godine.

/SrpskaInfo/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!