Menu
Slogan

A+ A A-

Počinju Majske muzičke svečanosti

  • Autor Nenad Popović

U Bijeljini počinje dvadeseti horski festival Majske muzičke svečanosti. Trodnevni festival koji organizuje Srpsko pjevačko društvo Srbadija biće održan u onlajn formatu.

Foto: RTRS
 

Na dvadesetom horskom festivalu Majske muzičke svečanosti ove godine takmičiće se rekordnih 50 ansambala, u deset takmičarskih kategorija i 36 solo pjevača. Zbog pandemije korona virusa Umjetnički savjet festivala i Organizacioni odbor donijeli su odluku da festival bude održan onlajn, tako da će žiri ocjenjivati video zapise učesnika.

“Bitno je da se festival održava, da festival raste iz godine u godinu kao što je to ovaj put, da se prijavljuju novi horovi i da proširujemo obuhvat zemalja koje se prijavljuju za naš festival”, rekao je Stevan Čukić portparol Festivala.

Organizator Festivala je Srpsko pjevačko društvo Srbadija koje je svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama, uspjelo privući renomirane horove i dirigente iz svijeta horske muzike, tako da su u proteklih 19 godina, Majske muzičke svečanosti okupile više od 600 horova i 40 000 pjevača.

/RTRS/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!