Menu
Slogan

DJEČAK HEROJ – Oduzeo psa od vlasnika i spasio ga sigurne smrti!

  • Autor Marija

Dramatičan poziv u pomoć na Fejsbuk stranici „Napuštene šapice“ je osvanuo pre nekoliko dana. U njemu se kaže da je jedan maloletni dečak oduzeo od vlasnika psa koji je bio bez hrane i skloništa, a nemoćan je ležao na snegu i blatu.

Dečak je psa smestio u dvorište svoje kuće i utoplio ga ali mu je bila potrebna hitna veterinarska pomoć. Prema pozivu da se što pre obezbedi prevoz i smeštaj kod veterinara u kome se kaže da pas možda neće preživeti noć pred njim, bilo je očigledno da se radi o krajnje teškom stanju.

Sve je započelo obaveštenjem korisnika Fejsbuka pod imenom Majki koji je članovima stranice „Napuštene šapice“ poslao fotografije psa kojeg je sklonio u svoje dvorište. Pitao je kako se može pomoći psu kojeg je upravo spasao i nameravao je da mu spremi čaj kako bi se oporavio!
Tada je pokrenuta komunikacija iz koje se saznalo da je dečak sa majkom prolazio pored imanja na kojem je video psa koji je nemoćno ležao. Ušli su, majka je psa otkačila sa lanca i odneli su psa u svoj dom. Pas je star tri godine, a dečak je psa prvi put video još letos. „Da sam znao kako je loše, ranije bih je uzeo“ – napisao je u jednoj poruci.

Vlasnik nije obavešten da je pas uzet. Dečak nije posebno zabrinut zbog toga jer kako kaže „jednostavno su je odrekli“.

Pas je uz pomoć „Napuštenih šapica“ odveden kod veterinara. Prema rečima devojke kod koje se sada nalazi pas se postepeno oporavlja ali je veoma istraumiran. Najgore je izbegnuto. Posledice teškog zanemarivanja sad počinju da se pokazuju. Čim se malo oporavio pas je počeo da pokazuje izvesnu agresivnost. Očigledno još uvek nema poverenja u ljude. Čini se da je pred ovim psom još dug do potpunog oporavka.
Naravno, ostaje pitanje odgovornosti vlasnika koji je u ovakvim nečovečnim uslovima držao jadnog psa. Ovaj nesrećnik je spašen u poslednji čas. Međutim, da li će čovek kome su koze na imanju bile mnogo važnije od psa koji mu ih čuva naučiti nešto iz celog slučaja. Mnogi sumnjaju u to i plaše se da će jednostavno nabaviti novog psa i ponovo se ponašati na isti način. Možda bi ga oštra kazna za zlostavljanje i mučenje životinja odvratila od takvog postupka.

Izvor: Facebook