Menu
Kad Drina nije granica

A+ A A-

Lukač: Pripadnici službi spasavanja pokazali sinergiju

  • Autor Marija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je operativno-taktička vježba zaštite i spasavanja "Sistem 2021", koja je održana 5.11.2021. na obali rijeke Drine između Loznice i Malog Zvornika, pokazala sinergiju pripadnika službi spasavanja Srbije i Srpske.

Lukač je istakao da je ova regionalna vježba jedna od najvećih održanih nakon raspada bivše Jugoslavije.

"Pokazali smo danas na Drini da u slučaju svih elementarnih nepogoda možemo da spašavamo živote naših građana i s jedne i sa druge strane rijeke, te da pomažemo jedni drugima", rekao je Lukač novinarima nakon održane vježbe.

On je izrazio zadovoljstvo što je u vježbi zajedno sa pripadnicima službi zaštite i spašavanja iz Srbije učestvovale i jedinice iz Republike Srpske - specijalizovane jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske za podvodno deminiranje, ronjenje, spašavanje na vodi, te helikopter i helikopterska jedinica MUP-a, kao i Civilne zaštite.

Na obali rijeke Drine između Loznice i Malog Zvornika održana je operativno-taktička vježba zaštite i spasavanja "Sistem 2021" u kojoj je učestvovalo i 50 pripadnika Uprave civilne zaštite Republike Srpske sa osam čamaca.

Iz Republike Srpske vježbi su prisustvovali predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, a iz Srbije ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

/NN/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!