Menu

A+ A A-

Za jednim kafanskim stolom ne smije biti više od šest osoba

  • Autor Nenad Popović

"Za jednim stolom ne smije biti više od 6 osoba, dok razmak između stolova ostaje u skladu sa dosadašnjim mjerama", stoji u saopštenju HORECA RS upućenom ugostiteljima u Republici Srpskoj.

Foto: InfoBijeljina

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske – HORECA RS održalo je juče sastanak sa predstavnicima Inspektorata Republike Srpske.

"Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, te povećanje broja lica zaraženih virusom korona koje je u proteklom periodu zabilježeno na području Republike Srpske, apelujemo na poslovne subjekte ugostiteljskog sektora da se pridržavaju svih mjera i preporuka propisanih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a u cilju zaštite zdravlja građana", navode iz HORECA RS.

Kako dodaju, u narednom periodu najavljene su pojačane kontrole ugostiteljskih objekata od strane nadležnih inspekcijskih organa uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predmeti inspekcijskog nadzora te prava i obaveze subjekata nadzora će biti:

- Radno osoblje je obavezno da nosi zaštitnu masku; u slučaju da se za vrijeme kontrole na licu mjesta zateknu radnici koji ne poštuju ovu mjeru, biće im napisan prekršaj i naplaćena kazna (ne poslodavcu) u iznosu od 100,00 KM; poslodavac će biti kažnjen u slučaju ako njegov radnik i dalje odbija nošenje maske;

- Vakcinisani radnici se takođe moraju pridržavati gore navedenih obaveza;

- Za jednim stolom ne smije biti više od 6 osoba, dok razmak između stolova ostaje u skladu sa dosadašnjim mjerama;

- Poslodavac je obavezan da obezbjedi maske za radnike i goste. Kutiju sa maskama je potrebno istaknuti na vidno mjesta (šank);

- Na ulazu ugostiteljskog objekta je potrebno obavezno istaknuti plakat. Broj dozvoljenih osoba u objektu je 6 x broj stolova koji su raspoređeni u skladu sa preporučenim mjerama;

- Dezinfekcijska sredstva za ruke, ne za površine, potrebno je da budu izložena na samom ulazu u objekat,

- Radno vrijeme je u periodu od 06:00 do 24:00 časa (za klubove do 02:00 časa, uz pridržavanje propisanih mjera).

"Pozivamo poslovne subjekte ugostiteljskog sektora da se pridržavaju preporučenih mjera i da pri kontrolama sarađuju sa predstavnicima nadležnih inspekcijskih organa", zaključuje se u saopštenju HORECA RS upućeno ugostiteljima.

/InfoBijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!