Menu
Mare

Pravo na rad nedostižno mnogim građanima u BiH

  • Autor Nenad Popović

I danas veliki broj građana u Bosni i Hercegovini ne može ostvariti jedno od osnovnih prava - pravo na rad, što nas dodatno obvezuje da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH povodom 1. Maja, Međunarodnog praznika rada.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Podsjetili su da će zbog pandemije korona virusa ove godine, kao i prethodne, Međunarodni praznik rada biti obilježen nešto skromnije i uz puno poštovanje epidemioloških mjera, s ciljem zaštite zdravlja svih građana.

Prvi maj međunarodni praznik rada se obilježava dva dana, 1. i 2. maja.

– U nastojanju da se osigura bolja budućnost svima nama, svim građanima želimo da u miru i dobrom zdravlju i raspoloženju provedu predstojeći praznik rada- poručili su iz ministarstva.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao sjećanje na velike radničke proteste održane u Čikagu 1. maja 1886. godine, kada je u sukobima sa policijom poginulo i ranjeno više radnika, a nekolicina radnika je osuđena na smrt. Ovaj praznik je simbol borbe za prava radnika, za humanije i pravednije odnose i dostojanstvene radne i životne uslove za sve, ali i izraz radničke solidarnosti u cijelom svijetu.

/SrpskaInfo/