Menu

A+ A A-

Povezivanje biciklističke staze od Dvorova do Balatuna

  • Autor Nenad Popović

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljine, jednoglasno je usvojena inicijativa odbornika Bobana Jovičevića koja se odnosi na izgradnju pješačko – biciklističke staze s desne strane magistralnog puta M 18 u pravcu Bijeljina- Rača.

Foto: Semberija info

Izgradnja ove biciklističke staze je neophodna od kanala Bistrik do crkve Svetog proroka Ilije u Trnjacima, kao prva dionica, i od benzinske pumpe "Agrotehnika" u Trnjacima do ulaza u Mjesnu zajednicu Balatun, kao druga dionica.

- Prva dionica je dužine 1.410 metara, a druga 801 metar. Naime, ove dvije dionice su prekid postojećih pješačko-biciklističkih staza kroz Mjesnu zajednicu Dvorovi i Mjesnu zajednicu Trnjaci. U razgovoru sa mještanima mjesnih zajednica Dvorovi, Kriva Bara, Trnjaci, Dazdarevo i Balatun došlo se do zaključka da će magistralni put M 18 kroz Mjesnu zajednicu Trnjaci biti, itekako, opterećen teretnim saobraćajem u periodu od nekoliko godina zbog izgradnje dionice auto - puta Rača-Bijeljina i stoga je, zbog bezbjednosti građana, neophodno izgraditi i povezati isprekidanu pješačko – biciklističku stazu od Dvorova do Balatuna kroz Mjesnu zajednicu Trnjaci“ naveo je Jovičević u svojoj inicijativi.

/Semberija info/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!