Menu

A+ A A-

Bijeljini treba javni gradski prevoz

  • Autor Nenad Popović

Aerozagađenje je jedan od problem sa kojim se građani Bijeljine suočavaju svake zime. Ovaj grad je godinama na vrhu neslavne liste najzagađenijih sredina ne samo u BiH već i u široj regiji.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Budući da su istraživanja pokazala da, osim korištenja uglja sa visokim stepenom sumpora, zagađenju vazduha doprinosi i više od 45.000 registrovanih vozila na ulicama, ovom temom bavio se i gradski Savjet za saobraćaj.

Jedan od zaključaka ovog tijela je da bi gužve u gradu umnogome bile smanjene ako bi postojao organizovan gradski javni prevoz. To mišljenje dijele i građani.

“Svaka kuća ima bar dva, a poneka i više automobila. Niko nigdje ne ide pješke. A da imamo gradski saobraćaj mnogo bi lakše bilo. A tek ove kotlovnice na ugalj? Ne pomažu ni apeli ekoloških organizacija. Vazduh nam je pun smoga. Najgore je ljudima sa respiratornim problemima i djeci”, kaže za Bijeljinac Dejan Dimitrijević.

Javni gradski prevoz svakako bi mogao da smanji broj automobila na ulicama, ali lokalna vlast za sada nije pokazala dobru volju da obezbijedi njegovo finansiranje. Javni prevoz u Bijeljini bio je organizovan samo jednom, u kraćem periodu, prije dvadesetak godina.

Autobuske linije nisu imale dovoljan broj putnika da bi bile ekonomski opravdane, a lokalna zajednica nije pokazala dobru volju da subvencioniše ovu uslugu, pa je prevoznik odustao od ovog posla.

Direktor “Semberijatransporta” Pantelija Mitrović podsjeća naš portal da je ovaj autoprevoznik uveo gradski prevoz 2001. ali da tada grad nije prepoznao interes javnog prevoza te se od ove ideje moralo odustati zbog finansijske neisplativosti.

“Uz jednu dobru analizu javnog prevoza, uz subvenciju grada za nerentabilne linije i subvenciju grada za socijalne kategorije, javni gradski prevoz bi mogao da funkcioniše kao i u drugim sredinama”, kaže Mitrović za InfoBijeljina.

Javni prevoz na području grada sada funkcioniše više kao đački prevoz, sa par polazaka iz centra Bijeljine prema semberskim selima i to u periodu dok traje nastava.

U vrijeme ljetnog i zimskog raspusta, kao i vikendom i praznicima autobuskih linija uopšte nema.

Osim problema zagađenja vazduha, uspostavljanje javnog gradskog prevoza popravilo bi i stanje bezbjednosti saobraćaja.

Savjet za bezbjednost saobraćaja predložio je da se izradi studija izvodljivosti javnog gradskog prevoza u Bijeljini. Ukoliko u budžetu za 2022. godinu ne budu planirana sredstava za javni prevoz, to će značiti da će ova inicijativa ostati mrtvo slovo na papiru.

/InfoBijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!