Menu

A+ A A-

Tanacković zaposlio sekretaricu iz svog sela, zemljište prodao “Vodovodu”

  • Autor Nenad Popović

Vršilac dužnosti direktora A.D. “Vodovod i kanalizacija” Bijeljina Dragiša Tanacković potvrdio je da je nakon stupanja na tu funkciju kao svoju sekretaricu zaposlio ženu iz njegovog sela - Obarske, kao i da je preduzeću, kojim sada rukovodi, prije nekoliko godina prodao zemljište.

Foto: InfoBijeljina

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na pitanje novinara portala InfoBijeljina da li su tačni navodi u vezi sa zapošljavanjem sekretarice, Tanacković je kao opravdanje iznio tvrdnju da mu je na toj poziciji trebala “osoba od povjerenja”.

“Tačno je da je došla radnica na mjesto sekretarice, što je potpuno logično. Žena koja je došla treba meni da bude od apsolutnog povjerenja, ne vidim ništa sporno”, rekao je Tanacković.

Zanimljivo je da su, uprkos ovom slučaju, i Tanacković i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u svom današnjem izlaganju nekoliko puta spominjali netransparentna zapošljavanja u prethodnom periodu.

Osim toga, Tanacković je priznao i da je vlastitu parcelu u Obarskoj prodao “Vodovodu”, odnosno Gradskoj upravi, za potrebe izgradnje pumpne stanice, ali nije želio da navede po kojoj cijeni.

“Projekat izgradnje kanalizacije, dok je bio u toku, javio se nekakav višak sredstava koji je uslovio proširenje vodovodne mreže za jedan dio naselja Velika Obarska. Mislim da je, nekada 2016. ili 2015. godine, u tom projektu projektovana pumpna stanica. Tu ima vod struje koji snabdijeva potrošače u Velikoj Obarskoj, a projektom je predviđeno da pumpna stanica ide dva kilometra od tog voda. Pumpe da bi se priključile na tu struju, trebalo je prvo proširiti elektro kabal dva kilometra i da li bi uspjele te pumpe da rade?”, rekao je Tanacković.

Dodaje da se on nakon toga, kako kaže, “dobrovoljno javio”.

“Ja sam se dobrovoljno javio da dam svoju parcelu u sklopu moje parcele, gdje mi se nalazi kuća, jer sam poznavao dobro, da je ispod lokalnoj puta postavljen betonski propust da može provući cijev, da se ne siječe asfalt, da se ne radi proširenje. To je postavljeno kao najbolja lokacija“, objasnio je Tanacković.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović nije se osvrtao na slučaj zapošljavanja sekretarice za vrijeme aktuelnog prvog čovjeka “Vodovoda i kanalizacije”, ali je, zato, imao brojne zamjerke na rad prethodnog rukovodstva ovog gradskog preduzeća.

“Izvještaji koji su prikazani danas govore kako ne treba raditi, kako je to jedno loše poslovanje. Takođe izvještaj od prošlog rukovodstva, koji je prikazan na Skupštine grada Bijeljina, je friziran, odnosno lažni izvještaj. Kada pogledate stvarno stanje, vidite da je neto-gubitak samo za prethodnu godinu više stotina hiljada maraka. Da to sve ne bi ostalo nezapaženo, jedno nedomaćinsko poslovanje, odgovor na to će biti podnošenje krivičnih prijava da su kršili zakonske odredbe”, rekao je Petrović.

/InfoBijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!