Menu

A+ A A-

Započeta izrada Urbanističkog projekta nove poslovne zone u centru

  • Autor Nenad Popović

Predstavnici Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljine, JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ i kompanije „NSG rent“ DOO Zvornik potpisali su ugovor o izradi Urbanističkog projekta „Poslovni, komercijalno-administrativni centar“, u okviru Regulacionog plana „Centar grada“.

Foto: Grad Bijeljina

Gradska uprava Grada Bijeljine je naručilac, Odjeljenje za porstorno uređenje je nosilac pripreme, JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ je nosilac izrade, a kompanija „NSG rent“ DOO Zvornik je investitor u izradi Urbanističkog projekta i vlasnik površine, koja obuhvata 0,28 ha, na koju se projekat odnosi.
 
Površina na koju se projekat odnosi se nalazi na uglu ulica Nikole Tesle i Vuka Karadžića, odnosno raskrsnici pored Osnovnog suda. Ova lokacija je u gradskom jezgru, a u okviru iste već dugi niz godina egzistiraju stari objekti u ulici Nikole Tesle koji trpe česte sanacije i rekonstrukcije, te privremeni montažni kiosci orijentisani na ulicu Vuka Karadžića. Urbanistički projekat će dati potpuno novi izgled ovoj atraktivnoj lokaciji, sa akcentom na poslovanje, i stvoriće neophodne uslove za izgradnju objekata, infrastrukture i uređenja prostora na odgovarajućem nivou i prema potrebama grada.
 
Ukupna vrijednost izrade Urbanističkog projekta „Poslovni, komercijalno-administrativni centar“, u okviru Regulacionog plana „Centar grada“, iznosi 15.344,55 konvertibilnih maraka.

/Grad Bijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!