Menu

A+ A A-

"Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće"

  • Autor Nenad Popović

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina je zadovoljavajuće. Iako se tokom ovog mjeseca u gradu dogodila pucnjava te jedno putničko auto zapaljeno, građani nemaju razloga za veću zabrinutost, tvrdi policija.

Foto: Slađana R. Mrkonjić/RAS Srbija

 

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina procesuirali su počinioce ovih djela, jedna osoba je u zatvoru, a istrage se vode u saradnji sa nadležnim tužilaštvima te se po tim predmetima nastavlja rad – saopšteno je na redovnoj pres konferenciji Policijske uprave Bijeljina.       

U proteklih 6 mjeseci,  ukupan broj krivičnih djela smanjen je za 6,2 odsto Za 64 odsto smanjen je i broj prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira ali i saobraćaja. Posebni rezultati u ovom periodu postignuti  su u oblasti privrednog kvaliteta. Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić podsjetio je da je otkriveno  38 krivičnih djela  u kojima je pričinjema materijalna šteta od 16. 632.934 maraka dok  protivpravna korist iznosi oko 5 miliona maraka.

U prvoj polovini ove godine na ovom  području  evidentirano je ukupno 395 krivičnih djela a nadležnim tužilaštvima podnijeto je 326 izještaja protiv 384 osobe.  

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić precizirao je i da su rasvijetljena četiri krivična djela razbojništva i da je smanjen broj i otuđenja motornih vozila.  

U ovom periodu kontrolisano je 153 lica afroazijskog porijekla, najveći dio iz Maroka, Afganistana, Pakistana i Libije  ali nije bilo izvršenja krivičnih djela od strane ovih lica.

Grad Bijeljina i Policijska uprava Bijeljina osnovali su i  Forum za bezbjednost čiji je cilj da se bezbjednost građana i njihove imovine podigne na viši nivo .

/SrpskaInfo/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!