Menu

A+ A A-

Na gradskoj skupštini zatražena provjera parcela u industrijskim zonama

  • Autor Nenad Popović

Skupština grada Bijeljina zaključkom je zadužila Gradsku upravu da provjeri način korištenja parcela u industrijskim zonama koje su prodate po izuzetno povoljnim uslovima, ali uz obavezu da se na njima pokrene proizvodna djelatnost.

Foto: InfoBijeljina

U skupštinskoj raspravi iznesena je sumnja da je bilo preprodaje ovih parcela.

Odbornik SNSD-a Zlatan Lazarević podsjetio je u izjavi novinarima u pauzi sjednice da se duže od godinu dana posluje u uslovima pandemije virusa korona i da su mogućnosti investitora smanjene, te da treba razdvojiti one koji su istinsi investitori i obezbjeđuju nova radna mjesta u gradu, od nekih koji su možda svjesno kupovali parcele za preprodaju.

Odbornici su Gradskoj upravi kao predlagaču vratili na doradu program rada zimske službe koji predviđa izdvajanje 195.000 KM iz lokalnog budžeta jer u njemu nedostaju čitava naselja i ulice u Bijeljini.

Na doradu je vraćen i prijedlog korištenja prihoda od posebnih vodnih naknada uz ocjenu da sadrži niz grešaka i nejasnoća i da treba utvrditi da li se ova sredstva troše namjenski.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević izjavio je u pauzi skupštinske sjednice da su amandmanima korigovane i usvojene odluke o subvenciji za novorođenčad i boravak djece u privatnim vrtićima čiji je cilj pomoć roditeljima i dovođenje djece u ravnopravan položaj.

On je dodao da Skupština grada nije usvojila prijedlog Gradske uprave o naplaćivanju naknade za onlajn naručivanje uvjerenja, ocjenjujući da je to neprihvatljivo i da ljude treba stimulisati da koriste onlajn usluge.

U jednom slučaju nije usvojena ni oduka o zamjeni nepokretnosti jer nije jasan interes grada, zbog čega je od predlagača zatraženo obrazloženje.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je novinarima da su danas usvojene subvencije dio pronatalitetne politike i da su za ovu godinu to simbolični iznosi, te da bi za narednu godinu trebale biti daleko veće i za novorođenčad i za djecu u privatnim vrtićima.

Odbornici su usvojili odluku kojom su status udruženja od opšteg interesa za grad dobili Udruženje žena žrtava rata regije Bijeljina, Udruženje veterana "Garda Panteri" i Udruženje građana "Veterani Republike Srpske".

Skupštinskim zaključkom je zatraženo da se rebalansom budžeta grada obezbijede sredstva za nova udruženja, a nipošto da se ne umanjuju sredstva postojećih udruženja.

/InfoBijeljina/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!