Menu
Mare

Radno vrijeme za praznične dane

  • Autor Nenad Popović

Na osnovu člana 39. Zakona o lokalnoj samoupravi Zakona o praznicima Republike Gradonačelnik Grada Bijeljina, donosi O D L U K U o radnom vremenu za Međunarodni praznika rada i Dan pobjede nad fašizmom.

Foto: InfoBijeljina

U subotu 01. maja 2021. godine, nedjelju 02. maja 2021. godine i nedjelju 09. maja 2021. godine (u daljem tekstu: republički praznici), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove, vatrogasna jedinica i preduzeća za snadbjevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana u obavezi su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.

Radi zadovoljenja neophodnih potrebe građana za snabdijevanjem osnovnim životnim artiklima i drugih potreba, za vrijeme trajanja republičkih praznika mogu da rade objekti u trgovinskoj i zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti najduže do 11,00 časova.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Ugostiteljskim objektima, dragstorima i priređivačima igara na sreću odobrava se obavljanje registrovane djelatnosti u radnom vremenu propisanom Naredbom o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji grada Bijeljina.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

/InfoBijeljina/