Menu

A+ A A-

Uprava "Elektro-Bijeljine" ne objavljuje konkurs za svoju smjenu

  • Autor Nenad Popović

Iako je Nadzorni odbor "Elektro-Bijeljine" još 14. aprila raspisao konkurs za izbor i imenovanje članova Uprave ovog preduzeća, taj oglas još nije objavljen, a sumnja se da sve opstruiše Uprava na čijem čelu je Vaso Arsenović, v.d. direktora tog preduzeća.

Foto: N.N.
 

Ono što je zanimljivo jeste da je konkurs raspisan po zaključku sa sastanaka Uprave "Elektroprivrede RS" i direktora svih elektrodistributivnih preduzeća, održanih 18. marta u Banjaluci i 22. marta u Trebinju. 

"Potrebno je odmah pokrenuti konkursne procedure imenovanja izvršnih direktora i konačnog konstituisanja uprava distributivnih preduzeća u kojima to nije učinjeno (u "Elektrodistribuciji" Pale i "Elektro-Doboju", procedura je toku), uz insistiranje na dosljednom poštovanju zahtjeva u vezi sa kvalifikacijama i kompetencijama propisanih Statutom i pravilnicima o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta", navedeno je u zaključku sa sastanka Uprave "Elektroprivrede Republike Srpske", u kojem se dodaje da su za ovaj zaključak zaduženi organi upravljanja te da je rok za pokretanje aktivnosti 15. april.

Nedugo nakon ovog zaključka, Nadzorni odbor "Elektro-Bijeljine" na sjednici 14. aprila raspisao je konkurs za izbor direktora preduzeća i pet izvršnih direktora, međutim taj konkurs do danas nije objavljen u "Službenom glasniku", a izgovor Uprave "Elektro-Bijeljine" je da za to nema novca. Osim izbora direktora "Elektro-Bijeljine", konkurs je raspisan i za izvršne direktore za upravljanje imovinom, terenske operacije, upravljanje mrežom, mjerenje i odnose s korisnicima usluge te poslove podrške.

"Nadzorni odbor je donio odluku o raspisivanju konkursa i Uprava ima zadatak da ga objavi u 'Službenom glasniku' i novinama. Nemam informaciju zašto to još nije objavljeno", rekao je za "Nezavisne novine" Mile Jovanović, predsjednik Nadzornog odbora "Elektro-Bijeljine", ističući da se nada da će se to uskoro desiti.

Prema nezvaničnim informacijama, aktuelna Uprava "Elektro-Bijeljine" na sve moguće načine odugovlači objavljivanje ovog konkursa jer, prema nezvaničnim informacijama, Arsenović nije obezbijedio novi mandat na ovoj funkciji na kojoj se u v.d. mandatu nalazi od novembra 2018. godine, odnosno nakon što je dotadašnji direktor Nedeljko Ćorić preuzeo mandat poslanika u Narodnoj skupštini RS i podnio ostavku. Do imenovanja za v.d. direktora Arsenović je u "Elektro-Bijeljini" bio izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove.

"Obično se poslije odluke Nadzornog odbora konkurs koji je raspisan odmah objavljuje i to je tehnička stvar, međutim očigledno je da se to opstruiše jer izgovori da nema novca za objavljivanje oglasa ili da je problem tehničke prirode su smiješni i svima je i više nego očigledno o čemu se radi", ispričali su izvori "Nezavisnih novina" bliski Upravi "Elektro-Bijeljine".

"Nezavisne novine" juče su kontaktirale i Arsenovića, koji je i prije našeg razgovora vjerovatno bio upoznat o čemu se radi, ali je rekao da je na sastanku i da će nas čim se završi pozvati, međutim do zaključenja ovog broja našeg lista Arsenović se nije javio.

 

/Nezavisne/