Menu
Mare

Otišao je vitez kulinarstva Radoslav Borković

  • Autor Nenad Popović

Nakon duže bolesti, u Bijeljini je, u 73. godini života, preminuo Radoslav T. Borković, vitez kulinarstva, dogodišnji šef kuhinje bijeljinskog restorana “Lovac”.

Foto: Semberija info

Borkovića su Bijeljinci cijenili i poštovali kao velikog majstora svog zanata, kreativnog i šarmantnog čovjeka koji je bio nezaobilazna ličnost na svim sajamskim i turističkim manifestacijama u Bijeljini i regionu.

Borković je kulinarske vještine usavršavao u najboljim hotelima bivše Jugoslavije, a bio je nezaobilazan demonstrator kulinarske vještine na sajmovima turizma u Beogradu, Bijeljini i drugim gradovima okruženja. U njegovim kulinarskim specijalitetima uživali su posjetioci brojnih turističkih manifestacija, bijeljinskog “Zlatnog kotlića”, “Kupusijade” i drugih sličnih manifestacija.
 
Na ono uobičajeno novinarsko pitanje, kako uspijevate da pripremite sve te kulinarske specijalitete i dekoracije, Borković je odgovarao da svaki zanat, pa i kulinarstvo, treba voljeti i da mu se treba maksimalno posvetiti, bez ikakve kalkulacije i rezerve.
 
/InfoBijeljina/