Menu

Bečić predložen za predsjednika Skupštine, Krivokapić za mandatara

  • Autor Pan radio

Demokratski front predložio je danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore da lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić bude predsjednik Skupštine, a nosilac liste Koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić mandatar buduće vlade.

Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je da ih ne interesuju fotelje, nego samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda.

On je građanima čestitao slobodu izvojevanu pod “barjacima hrabrosti i nepokolebivosti”.

– Tu slobodu niko neće ugroziti niti će je dovesti u pitanje, niti će se želje hiljada i hiljada građana koji su glasali promjene, za budućnost Crne Gore naći kao gubitnici – poručio je Knežević.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović potvrdio je da će podržati Bečića za predsjednika Skupštine, a Krivokapića za mandatara.

Lider Demokrata Aleksa Bečić je prihvatio prijedloge da predsjednik Skupštine bude on, a mandatar Krivokapić, te potvrdio da će njegovih deset poslanika glasati i tako obaviti sve najavljene procedure.

Dio poslanika DF-a nije prisustvovao intoniranju državne himne Crne Gore na početku današnje konstitutivne sjednice 27. saziva Skupštine Crne Gore.

Sjednicom predsjedava najstariji poslanik Miodrag Lekić, kome pomaže najmlađi, Maksim Vučinić iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Na konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati 81 poslanika.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, “Crno na bijelo” četiri, Albanska koalicija – Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, Albanska lista jedan, i koalicija “Mir je naša nacija” deset mandata.

Konstatovane su ostavke koje su podnijeti iz Zoran Pažin iz DPS-a i Stevan Katić iz koalicije “Mir je naša nacija”.

Na sjednici osim poslanika prisustvuje i ombudsman Siniša Bjeković, predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsjedavajuća Ustavnog suda Desanka Lopičić i v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

Nije prisutan predsjednik države Milo Đukanović.

/SrpskaInfo/