Menu

A+ A A-

Ovo je djevojka (20) koja je poginula u kovid bolnici spasavajući majku iz požara

  • Autor Nenad Popović

Stravičan požar u montažnoj kovid bolnici u Tetovu odnio je preksinoć čak 14 života, a među žrtvama su bile i majka i kćerka čija su ugljenisana tijela jedno do drugog pronašli članovi EBR-a koji su učestvovali u gašenju požara.

Foto: Screenshot

Razbili su prozore, iščupali mreže da bi pobjegli. Kada je moja sestra ušla u očevu sobu šest ili sedam pacijenata uspjelo je da izađe, njih dvoje su ostali unutra – kaže žena iz Tetova koja je za Telmu ispričala o košmaru koji su u srijedu uveče preživeli njena sestra i otac koji su bili na vještačkoj ventilaciji u privremenoj kovid bolnici koja je potpuno izgorjela.

Ona je rekla da je njena sestra pokušala da probudi ostala dva pacijenta iz očeve sobe, ali oni nažalost nisu davali znake života.

– Kad sam otišla tamo, vidjela sam spaljene ljude, leševe, mnogo povrijeđenih, bilo je strašno. Takođe sam čula da su nastradale majka i kćerka koje su zajedno izgorjele jer kćerka nije htjela da ostavi majku – ispričala je ona.

Tijela majke i kćerke pronašao je jedan član EBR, prenosi Telegraf.

– Kćerku i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tela potpuno izgorjela, primijetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj djevojci i njenoj majci. Kada smo uzimali tijela, pazio sam da ne izgubim djevojčinu ogrlicu, kako bi je porodica zapamtila – rekao je član EBR-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale djevojke. Herojski čin lijepe Makedonke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno sa majkom nastradala, pohvalili su svi na društvenim mrežama. Mnogi od njih bijesni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što prije dovedu pred lice pravde.

–  Izgorjela je živa pokušavajući da spase majku. Da vrištiš od bola i bijesa – napisala je korisnica Fejsbuka koja je podijelila fotografiju nastradale djevojke.

Njenu fotografiju objavio je i makedonski medij Sitel, navodeći da njen identitet još uvijek nije poznat.

/SrpskaInfo/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!