Menu

A+ A A-

Još dva miliona doza Sinofarma za Srbiju

  • Autor Nenad Popović

Srbija je danas sa Sinofarmom potpisala ugovor za nabavku novih dva miliona doza vakcina te kompanije, a potpisvanju su prisutvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo.

Foto: Image by torstensimon from Pixabay
 

Vučić je u razgovoru s rukovodstvom kompanije Sinofarm putem video-linka istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih dva miliona vakcina, saopštila je pres-služba predsjednika.

On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbjednosti Sinofarmove vakcine.

Vučić je zahvalio predsjedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdijevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštila je pres-služba predsjednika.

Predsjednik Sinofarm grupe Liu Ðingžen je zahvalio predsjedniku i građanima Srbije na povjerenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

"Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih dva miliona doza. Cijenimo povjerenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa", rekao je predsjednik Sinofarm Grupe Liu Ðingžen.

Tema razgovora, bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji, a ovom prilikom potpisan je i Ugovor sa Sinofarmom.

/Nezavisne/

Napišite komentar, jer Vaše mišljenje je važno!