Menu
Mare

"Dara" najgledaniji film u Americi, na osnovu prosječne zarade u kinima

  • Autor Nenad Popović

Film "Dara iz Jasenovca", koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh.

Foto: N.N. arhiva
 

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabilježilo najveću prosječnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje, prenosi b92.net

Ostvarena je prosječna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se film prikazuje, dok je prosječna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film "Male stvari" iznosila 952 dolara ili "Kruds: Novo doba" - 910 dolara.

Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima "Supernova" sa Kolin Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosječnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film "Dara iz Jasenovca" je takođe zanimljiva, pa je 54 odsto od ukupnog broja gledalaca ispod 35 godina starosti. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabilježenih procenata preporuke.

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta "Rotten Tomatoes" dok je ocjena publike neverovatnih 88 odsto pozitivnih ocjena.

Film se po zaradi nalazi na 18. mjestu američke Box office liste gledanosti.