CSS Ticker Example
  • Vrijeme u Bijeljini:
  • Temperatura: 26.1 ℃
  • Vlažnost vazduha: 67 %
  • Pritisak: 1000.4 mbar
  • Padavine: 0.0 mm
×

Osobe sa respiratornim simptomima, čak i one kod kojih je, prilikom testiranja, utvrđen negativan rezultat na korona virus, treba da ostanu kod svojih kuća i koliko god mogu smanje kontakte.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

 

 

Ovo je poručila epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković Dević, koja objašnjava da se na ovaj način sprečava širenje bilo kojeg virusa.

– Ako moraju da izađu, obavezno treba da koriste maske. Savjet je i da izbjegavaju gužve, jer je u takvim situacijama mnogo veća mogućnost da se susretnu sa osobama koje su zaražene. U takvim situacijama je, takođe, vrlo teško održati fizičku distancu – naglašava Devićeva.

Dodaje da je direktor SZO u svom nedavnom obraćanju podsjetio da se ove sedmice navršava šest mjeseci od proglašenja Covid-19 kao javnozdravstvenog događaja od međunarodne važnosti.

– Od 2009. SZO je šest puta proglašavala javnozdravstveni događaj od međunarodne važnosti, a ovo je, svakako, jedan od najtežih. Covid-19 je definitivno promijenio svijet i pokazao dobre i loše strane svih nas – ističe Devićeva i dodaje da su u Srpskoj, od početka epidemije, ostale one bazične mjere koje se koriste za smanjenje širenja virusa.

-To je potraga za osobama koje su sumnjive na Covid, njihova izolacija, testiranje, utvrđivanje njihovih kontakata, ograničavanje njihovog kretanja i liječenje oboljelih. To su sve aktivnosti koje rade naši epidemiolozi na terenu. Molim građane da im, koliko god mogu, olakšaju posao – poručuje Devićeva.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 14. avgust 2020. godine Ujutru sunčano, ponegde sa maglom oko reka i po kotlinama. Tokom dana sunčano i sparno,  nestabilno, uz uslove za kišu i pljuskove lokalno praćene grmljavinom. Vjetar slab i promenljiv. Jutarnja temperatura od 18°C do 23°C. Najviša dnevna od 27°C do
Planirana isključenja električne energije za 14. avgust 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS ČARDAČINE 5 NN izlaz prema Bijeljini 09:00 11:30 TS BATKOVIĆ MARIĆI Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS SP SELJO Jedan NN iz
Informacija o vodosnabdijevanju za 13. avgust 2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (potez od c
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu