×

Ananas je veoma ukusan, ali i blagotvoran za organizam.

A da li znate koliko je zdrava kora ovog južnog voća? Bogata je antioksidansima, smanjuje rizik od nastanka raka, štiti srce i krvne sudove... Zato, kada jedete ananas, nemojte da bacate koru, već od nje napravite čaj. I to na vrlo jednostavan način.

Stavite koru u lonac, dodajte vodu i kuvajte oko 20 minuta na tihoj temperaturi. Ukoliko vam se učini da je čaj previše jak, razblažite ga vodom. Pijte ga cijeli dan pomalo, kao sok. Takođe, možete da ga zasladite medom, ali i da dodate malo limuna i druge zdrave sastojke.

Inače, ananas djeluje i kao diuretik, jer eliminiše višak vode iz organizma, a čuva i kosti od osteoporoze. Stoga bi trebalo često da ga jedemo ili pijemo kao sok.

/Informer/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 19.6 ℃
Vlažnost vazduha: 66%
Vazdušni pritisak: 1003.3 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu