CSS Ticker Example
  • Vrijeme u Bijeljini:
  • Temperatura: 13.8 ℃
  • Vlažnost vazduha: 80 %
  • Pritisak: 992.7 mbar
  • Padavine: 0.7 mm
×

Obožavalac Fordovih i Teslinih kamioneta iz Mostara, nije mogao sjediti skrštenih ruku čekajući da proizvođač električnih automobila izbaci svoj ''Cybertruck'', koji se očekuje od kraja 2021. godine. Umjesto toga, smislio je svoju verziju futurističkog vozila.

Osam mjeseci trebalo je IT stručnjacima i inženjerima u kompaniji ''Stark Solutions'' Igora Krezića da rastave robusni Ford Raptor F-150 na njegove najmanje dijelove, a zatim transformišu u vozilo koje liči na ''Cybertruck'' sa benzinom kao pogonskim gorivom.

Prema riječima Maria Ćorića, direktora kompanije, prva vožnja ulicama Mostara privukla je veliku pažnju, prenosi Rojters.

''Svi su gledali, a pola njih je mislilo da smo napravili tenk, jer ljudi ne znaju šta je Cybertruck. Jedna djevojka se čak zaustavila i pitala da li je ovo mjesto gdje se proizvodi Teslin Cybertruck'', rekao je Ćorić.

Iako možda ne izgleda identično funkcionalnom prototipu Cybertruck-a, kamionet uhvatio njegov duh.

''Vlasnik je želio da kombinujemo dvije suprotnosti – Ford i Cyber – jer je obožavalac i Tesle i Forda, pa smo spojili dvije duše u jednu'', rekao je Ćorić.

''Ovaj koristi benzin, a Teslin električnu energiju. Pokušali smo iskopirati što je više moguće, ali naš automobil nije iste veličine kao Cybertruck'', dodao je Ćorić.

Ćorić je rekao da ''Stark Solutions'' sada pokušava registrovati kamionet kako bi se mogaouključiti u saobraćaj, ali sočili su se sa problemom, jer oštre ivice vozila, poput onih naCybertruck-u, zabranjene su u BiH.

Sa početnom cijenom od 39 000 dolara, Cybertruck nalikuje oklopnom vozilu i cilja u središte profitabilnog poslovanja sa kamionetima u Detroitu.

/Frontal/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 26, 27. i 28. septembar 2020. godine U subotu oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura između 7 i 12, a najviša dnevna između 11 i 16 ℃. U nedelju oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Jutarnja temperatura između 4 i 10, a najviša dnevna između 10 i 16℃. U ponedel
Planirana isključenja električne energije za 25. septembar 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS KARAĐORĐEVA 1 Jedan NN izlaz ulice Vojvode Stepe i Braće Gavrić 08:00 11:00 TS AMAJLIJE-KOVANLUCI Jedan NN izlaz 10:00 12:00
Informacija o vodosnabdijevanju za 25. septembar 2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Božidara Žugića u Bijeljin
HIT NEDJELJE
  1. Hit nedelje:
  2. Glasajte!
Glasajte za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co