CSS Ticker Example
  • Vrijeme u Bijeljini:
  • Temperatura: 25.7 ℃
  • Vlažnost vazduha: 68 %
  • Pritisak: 1000.4 mbar
  • Padavine: 0.0 mm
×

Lučki gradić Kinsejl redovno se nalazi na listi najljepših mjesta u Irskoj, ali i u Evropi. Razlog tome su uske uličice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i trgovine kojima ne nedostaje šarma. Posjetioci se šale da se u Kinsejlu mogu izgubiti samo oni koji su slijepi za boje jer je već nakon prve šetnje lako zapamtiti neobične kuće koje pršte bojama.

Zavisno s koje strane se gleda, poznata irska turistička ruta Wild Atlantic Way počinje (ili završava) upravo u Kinsejlu, od kojeg vodi 2.500 kilometara koji vijugaju kroz prekrasnu prirodu s pogledom na okean.

Omiljena turistička ruta proteže se kroz devet županija i tri irske provincije, od Kinsejla do Inišovena u pokrajini Donegol.

Osim zbog vožnje bicikla i pješačenja u Kinsejl se dolazi i zbog hrane - bez obzira na veličinu, omiljen je među onima koji vole lijepo pojesti. Dobra domaća kuhinja, Mišelinove zvjezdice i festivali za gurmane samo su neki od argumenata. Među ljetnim događanjima ističe se džez festival.

Osim kuća u svim bojama, posjetioci koji se nađu u tom gradiću na obali nerijetko se oduševe srdačnim domaćinima pa Kinsejl važi kao gradić sjajnih ljudi gdje i oni koji putuju sami lako mogu pronaći društvo za ćaskanje uz pivo.

(punkufer.hr)

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 14. avgust 2020. godine Ujutru sunčano, ponegde sa maglom oko reka i po kotlinama. Tokom dana sunčano i sparno,  nestabilno, uz uslove za kišu i pljuskove lokalno praćene grmljavinom. Vjetar slab i promenljiv. Jutarnja temperatura od 18°C do 23°C. Najviša dnevna od 27°C do
Planirana isključenja električne energije za 14. avgust 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS ČARDAČINE 5 NN izlaz prema Bijeljini 09:00 11:30 TS BATKOVIĆ MARIĆI Jedan NN izlaz 08:00 10:00 TS SP SELJO Jedan NN iz
Informacija o vodosnabdijevanju za 13. avgust 2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (potez od c
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu