×

U Japanu, kao i u mnogim drugim zemljama, sve više se koristi bicikl, prevozno sredstvo koje je posebno u toku pandemije koronavirusa postalo jako popularno. Međutim, vlasti u Japanu su odlučile da pojačaju kaznenu politiku prema nesavjesnim biciklistima.

Vlada je u utorak odobrila stupanje na snagu nedavno revidiranog Zakona o saobraćaju kojim su pooštreni propisi za bicikliste, s obzirom na nagli porast njihovog broja zbog pandemije koronavirusa.

Zakon će stupiti na snagu 30. juna, a u njemu će se naći novi propisi vezani i za nepažljive vozače automobila. Po novim propisima, između ostalog, zabranjuje se zvonjava koja uznemirava ostale bicikliste, nepotrebno kočenje i blokiranje biciklističke staze, koje su, na primjer, u Tokiju poznate po zvojoj bezbjednosti.

Biciklisti stari 14 i više godina biće obavezni da pohađaju kurs o bezbjednosti u saobraćaju ukoliko dva puta u roku od tri godine prekrše pravila. Ukoliko ne upišu kurs, platiće kaznu od 500 evra.

Agencija Kjodo navodi da je prošle godine japanska saobraćajna policija registrovala više od 26.000 slučajeva opasnog ponašanja biciklista, od kojih je samo 328 prošlo kurs o bezbjednosti.

Prošle godine zabilježeno je 80.000 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestovali biciklisti, a smrtno je stradalo 433 povrijeđena.

(RTS)

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 20.8 ℃
Vlažnost vazduha: 62%
Vazdušni pritisak: 1002.9 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu