×

Film "Prohujalo s vihorom" skinut je s programa HBO Maks nakon zahtjeva da se ukloni zbog toga što prikazuje "etničke i rasne predrasude koje su tada bile pogrešne, a i danas su".

Foto: N.N.
 

Rečeno je da će film biti vraćen na tu platformu, ali nije precizirano kada, uz opasku da će to uključiti i diskusiju o njegovom istorijskom kontekstu, prenio je BBC.

Radnja filma se dešava tokom i poslije Američkog građanskog rata i već dugo je na meti kritika zbog toga što prikazuje ropstvo.

Zasnovan na romanu Margaret Mičel, u filmu se pojavljuju robovi koji su, čini se, zadovoljni svojim statusom i koji ostaju odani svojim bivšim vlasnicima i nakon ukidanja ropstva.

"Prohujalo s vihorom" je, inače, dobio 10 Oskara i do danas je film sa najvećom zaradom svih vremena, a Hati Mekdaniel je postala prva crna glumica koja je nominovana i osvojila Oskara za svoju ulogu sluškinje Mami.

/Nezavisne/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 20.9 ℃
Vlažnost vazduha: 61%
Vazdušni pritisak: 1002.8 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 8. juli 2020. godine Ujutro u većini predjela vedro, na istoku lokalno oblačno, po kotlinama i duž riječnih tokova sa maglom i svježe. Tokom dana sunčano, uz lokalno malu do umjerenu dnevnu oblačnost i porast dnevne temperature. Vjetar: slab i promjenjljiv, uglavnom istočni.
Planirana isključenja električne energije 8. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS G. BRODAC 2 Jedan NN izalz prema domu 08:30 13:00 TS MILJEVIĆI ŽTS Jedan NN izlaz 08:30 14:00 TS D.CRNJELOVO 6 VRULJA 2 Jeda
Informacija o vodosnabdijevanju – 7.7.2020. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u ulicama: Stefana Dečanskog (od crkve do Ljelje
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu