×

Škrinja sa blagom, puna zlata, dragulja i drugih dragocjenosti u vrijednosti više od milion dolara pronađena je u Stjenovitim planinama na zapadu Sjeverne Amerike.

Sakupljač antikviteta Forest Fen sakrio je bronzanu škrinju u divljini prije više od deset godina i proglasio početak javnog lova na blago.

Stotine hiljada ljudi tražilo je škrinju, a mnogi su dali otkaz na poslu i iskoristili životnu ušteđevinu kako bi krenuli u lov na blago.

Tokom potrage poginulo je najmanje četvoro ljudi, piše BBC.

Fen je izjavio da je škrinju pronašao muškarac iz istočnog dijela SAD.

"Bila je pod vedrim nebom u području bujne šumske vegetacije Stjenovitih planina i nije pomjerena sa mjesta gdje je sakrivena prije više od deset godina", rekao je Fen, osamdesetdevetogodišnji milioner iz Novog Meksika.

On je dodao da ne poznaje čovjeka koji je pronašao blago, ali da je njegova pjesma pod nazivom "Uzbuđenje potjere", koju je objavio u autobiografiji 2010. godine, vodila pronalazača do tačnog mjesta gdje je sakrivena škrinja.

Fen je za jedan lokalni list izjavio da pronalazač nije želio da se objavi njegovo ime, ali da je potvrdio otkriće tako što je poslao fotografiju.

Prema riječima milionera, u škrinji teškoj devet kilograma su se, osim rijetkih novčića i komada antičkog nakita, nalazile figure životinja iz pretkolumbovske ere, praistorijska zlatna ogledala i drevna kineska lica od žada.

Na pitanje kako se osjeća zbog činjenice da je njegovo blago pronađeno, Fen je rekao da mu je donekle drago, ali da je u određenoj mjeri i tužan jer se potraga završila.

/Nezavisne novine/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 23.2 ℃
Vlažnost vazduha: 70%
Vazdušni pritisak: 1002.4 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu