×

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković izjavio je da će humanitarni teniski turnir "Adrija tur" biti svečano otvoren u petak, 12. juna, u Beogradu, gdje će okupiti svjetski teniski vrh na nekoliko dana, a potom obići i ostale lokacije u regionu.

- Uz Božiju pomoć i dobro vreme biće spektakl ta dva do tri dana - rekao je Đoković za RTS, govoreći o turniru koji će početi u Beogradu 13. i 14. juna, biti nastavljen 20. i 21. juna u Zadru, zatim 27. i 28. u Crnoj Gori, a potom 3. i 4. jula u Banjaluci i 5. jula u Sarajevu.

On je dodao da će u petak, 12. juna, biti održana ceremonija otvaranja u 16.00 časova, koja uključuje muzički program, u kojem će sa svojim orkestrom nastupiti jedan od vodećih violinista svijeta Nemanja Radulović.

Đoković je dodao da će nastupiti jedna od vodećih svjetskih pijanistkinja Lola Astonova, dok će dječiji hor "Čarolija" pjevati himnu Srbije, uz koreografiju na tribinama.

- Nadamo se da će lepa slika otputovati u sve - rekao je Đoković, napominjući da će teniski turnir biti jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

On je naveo da će u subotu i nedjelju, 13. i 14. juna, biti odigrani mečevi u okviru formata turnira, odnosno dvije grupe po četiri igrača, svako igra sa svakim, tako da će svako ko je kupio kartu za dnevnu sesiju imati priliku da vidi svakog tenisera barem jedanput.

Đoković je rekao da će se igrati mješoviti dubl, on i Jelena Janković koja se vraća u tenis poslije dvije godine, protiv Olge Danilović i Nenada Zimonjića, a potom i muški dubl, gdje će nastupiti i Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov, koji je danas prvi put stigao u Beograd.

Prema njegovim riječima, mečevi će počinjati u 14.00 časova, mada posjetioci moraju da dođu u 12.00 zbog provjera i mjera bezbjednosti, socijalne distance.

On je naveo da će u otvorenom "turnirskom selu" biti mnogo sadržaja za djecu, a u petak i dječiji dan tenisa, pa će svi učesnici turnira igrati sa djecom.

Đoković je rekao da Ju-Es open još nije siguran i da će odluka biti donesena krajem ovog mjeseca, ali da su mjere vrlo stroge, uključujući i 14-dnevni karantin za tenisere koji ne žive u SAD.
- Najrealnije je da će sezona biti nastavljena na šljaci početkom septembra - dodao je Đoković.

/Frontal/

Vrijeme u Bijeljini

Temperatura: 23.1 ℃
Vlažnost vazduha: 70%
Vazdušni pritisak: 1002.4 mbar
Padavine: 0.0 mm

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena za 4, 5. i 6. juli 2020. godine   U subotu (04.07.):  Ujutru svežije, u južnijim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima, na severu i centralnim krajevima pretežno sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana uglavnom sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a p
Planirana isključenja električne energije 6. juli 2020.   Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak TS PUČILE 3 Jedan NN izlaz 11:00 14:00 TS VRŠANI KRIVA BARA Jedan NN izlaz 09:00 14:00 TS VRŠANI CENTAR Jedan NN izlaz 09:
Informacija o vodosnabdijevanju – 3.7.2020. Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u dvočasovnom – tročasovnom intervalu, samo u Ulici Šarampov u Janji, uključujući i sve manje, priključne, susjedne ulice. Na svim ostalim lokacijama
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit nedelje:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu