U sezoni grijanja koristiti kvalitetnije energente

Objavljeno četvrtak, 06 decembar 2018 12:49
Štampa

Predsjednik ekološkog udruženja "Eko-put" Snježana Jagodić Vujić upozorava da su građani Bijeljine suočeni sa lošijim kvalitetom vazduha, naročito u sezoni grijanja, zbog čega je potrebno koristiti kvalitetnije energente.

Vujićeva kaže da Bijeljina nema razvijenu industriju, za razliku od gradova poput Banjaluke, Sarajeva i Tuzle, te ima manja zabilježena zagađenja, ali sa druge strane, građani sve više koriste automobile koji dodatno zagađuju vazduh

"Pored svih naših napora i apela da sugrađani što manje koriste automobile u centru grada i dalje imamo situaciju da se oni upotrebljavaju čak i više. Iako i danas i juče imamo sunčane dane, svi smo mogli da osjetimo uticaj atmosferskih prilika sa jedne strane, dok sa druge imamo uticaj zagađujućih čestica i izduvnih gasova, iz `Toplane` i individualnih kotlarnica", rekla je Vujićeva.

Ona je istakla da je neophodno da građani daju doprinos smanjenju zagađujućih čestica u vazduhu tako što će smanjiti vožnju automobila i koristiti čisitije energete za zagrijavanje.

"Vrijednosti prisustva zagađujućih čestica u Bijeljini uglavnom su u granicama dozvoljenih i tek ponekad premašuju dozvoljeni nivo", rekla je Vujićeva.

/Ntvarena/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Šta očekujete od izbora 2018.?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus