U sigurnoj kući od početka godine boravilo 11 žrtava nasilja

Objavljeno utorak, 04 decembar 2018 12:25
Štampa

U Sigurnoj kući u Bijeljini je od početka godine boravilo 11 žrtava nasilja u porodici, među kojima je petoro djece, rekla je Srni aktivista Fondacije "Lara" Mirzeta Tomljanović."Od početka godine 11 žrtava nasilja u porodici boravilo je u Sigurnoj kući. Ono što je alarmantno je da je među njima petoro maloljetnika, odnosno pretežno su u pitanju majke sa djecom", rekla je Tomljanovićeva. 

Ona kaže da se na "Larin" broj SOS telefona 1264, u prosjeku godišnje javi oko 500 žrtava porodičnog nasilja, te da se ne javljaju samo žrtve sa područja Bijeljine nego i okoline kojima je 055 pozivni broj telefona. 

Tomljanovićeva kaže da su žrtve najčešće starosti od 30 do 40 godina, da se podjednako javljaju žene iz grada kao i sa sela, a u prosjeku nasilje trpe od jedne do pet godina kada se odluče da progovore o nasilju. 

Ona je istakla da se javljaju i one žrtve koje progovore tek nakon 10 ili čak 30 godina zlostavljanja.

Žene koje prijavljuju nasilje najčešće imaju završenu srednju stručnu spremu, ali se javljaju i visokoobrazovane žene, kao i one sa završenom osnovnom školom. 

Sigurna kuća Fondacije "Lara" otvorena je 2012. godine i ima smještajne kapacitete za boravak 15 osoba - 13 odraslih i dvoje djece.

/Infobijeljina/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Šta očekujete od izbora 2018.?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus