Bijeljinci poslednji put na gradskom trgu dočekali 2012. godinu

Objavljeno utorak, 04 decembar 2018 10:19
Štampa

Građani drugog po veličini grada u Republici Srpskoj poslednji put su uz zabavu na gradskom trgu dočekali 2012. godinu. Od tada nema para za organizaciju proslave koja je postala uobičajena i za manje gradove, ali i opštine.Građanima Bijeljine nimalo nije prijao nedavni odgovor gradonačelnika Miće Mićića na pitanje novinara da li će ove godine biti organizovanog dočeka na gradskom trgu. “Nemamo para za to, nema proslave”, rekao je tada gradonačelnik.

“Nemamo ni mi para, ne možemo nigdje otići i baš zbog toga bi gradska uprava trebalo da organizuje proslavu, jer je sve više onih kojima će ovaj dan biti isti kao ostali”, kaže jedan od sagovornika InfoBijeljina.

Dio njih je uvjeren da se dobrom voljom i uz malo para može napraviti novogodišnja zabava u gradu koji je dospio na listu najuspješnijih evropskih gradova po nekim kriterijumima, a u novogodišnjoj noći kako kažu sagovornici InfoBijeljina već godinama izgleda sablasno.

“Ne očekuje niko velike zvijezde, važna je zabava, a ona se može napraviti samo ako neko ko je za to plaćen radi svoj posao i ima bar toliko kreativnosti da neke ideje ako ništa drugo prepiše od drugih”, kaže jedan bijeljinski student.

Najmlađe sugrađane obradovala je najava da će na trgu biti postavljeno klizalište. Najavio je to sada već bivši načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović.

Ostalo je nejasno kako je moguće da klizalište bude postavljeno za Nikoljdan, kako je najavljeno, ako još nije pripremljena ni dokumentacija za raspisivanje tendera.

Do nekih drugih i sretnijih rješenja praznični ugođaj činiće dekorativna rasvjeta u koju je ove godine uloženo nešto više od 8.000 KM, dok je prošle godine uloženo 17.000 KM. 

/Infobijeljina/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Šta očekujete od izbora 2018.?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus