Majci koja je ubila tek rođenu djevojčicu 20 mjeseci zatvora

Objavljeno utorak, 04 decembar 2018 10:14
Štampa

Amela Džajić (33), majka troje maloljetne djece, juče je u Opštinskom sudu u Sarajevu osuđena na jedinstvenu kaznu od 20 mjeseci zatvora za ubistvo tek rođene ženske bebe i falsifikovanje isprave, a nakon što je sa Tužilaštvom KS sklopila sporazum o priznanju krivnje, potvrđeno je za Faktor u Opštinskom sudu u Sarajevu.

Čedomorstvo za koje je Džajić optužena dogodilo se 2. juna ove godine, a na teret joj se osim čedomorstva stavljalo i krivično djelo falsifikovanje isprave. Džajić je za čedomorstvo dobila godinu i četiri mjeseca zatvora dok je za falsifikovanje isprave osuđena na pet mjeseci zatvora. To joj je objedinjeno u jedinstvenu kaznu u trajanju od godinu i osam mjeseci zatvora.

Vrijeme koje je provela u pritvoru uračunaće joj se u izrečenu kaznu.

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić porodila se 31. maja u Opštoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je rodila živo žensko dijete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. juna u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B.

Novorođenče je, navodi se u optužnici, ugušila jastukom, koji je, zajedno s tijelom, stavila u crnu najlonsku vreću za smeće. Kesu s tijelom bebe stavila je u crveni platneni ceker, koji je bacila u kontejner ispred zgrade u kojoj je stanovala.

Slučaj je, inače, rasvijetljen 15. jula, kada je majka uhapšena. Amela Džajić tri mjeseca provela u pritvoru.

/Faktor.ba/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Šta očekujete od izbora 2018.?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus