Bijeljinski gimnazijalci osvojili nagradu za najbolju režiju u konkurenciji 24 dramska kluba iz svijeta i Evrope!

Objavljeno nedelja, 24 septembar 2017 09:59
Štampa

Dramski klub bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" sa predstavom "Pola-pola", autora Milene Minje Bogavac, osvojio je nagradu za najbolju režiju u na upravo završenom pozorišnom međunarodnom takmičenju u rumunskom gradu Klužu.

Nakon zapaženih rezultata na Međunarodnom festivalu "Juventa" u Sarajevu, koji su ostvarili prošle godine predstavom Siniše Kovačevića "Virus", te gostovanja u Mariboru i LJubljani, uslijedio je poziv za učešće na Međunarodnom amaterskom pozorišnom festivalu za tinejdžere.

U žestokoj konkurenciji od 24 dramska kluba iz svijeta i Evrope, gimnazijalci su krunisali naporan rad i ljubav prema pozorištu još jednom nagradom. 

U drami "Pola-pola" govori se o problemu razvoda braka i načinu na koji on utiče na djecu. Predstava je zamišljena kao direktna ispovijest, direktno obraćanje publici, dvoje mladih ljudi Tanje i Andreja, koji sa distance od nekoliko godina otvoreno govore o razvodu svojih roditelja.

U predstavi glume Anja Davidović, Đorđe Mirković, Vedrana Todorović, Dejan Tomić, Isidora Davidović, Miodrag Gurdeljević, Nevena Jovanović, Srđan Krstić, Anamarija Radanović, Marija Božić, Ratko Simić, scenski tehničari su Mihaela Bojić i Filip Simeunović, a reditelji su Olivera Pandurević i Valentina Vidaković.

Radio Pan čestita mladim glumcima i njihovim profesorima uz želje da nas na još mnogo festivala učine ponosnim kao što je to danas slučaj.

Uskoro opširnije.

/Radio Pan/LjL/SL/

e-max.it: your social media marketing partner
VREMENSKA PROGNOZA
ANKETA
Šta očekujete od izbora 2018.?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

NA PROGRAMU

Slušajte program PAN radija na 103 MHz, pročitajte najnovije vijesti iz Bijeljine, regije i BiH na našem portalu.

2016 - PAN radio | Sva prava zadrzana | IdeaPlus