×

Baš nešto razmišljam povodom aktuelnih prelazaka odbornika iz jedne u drugu političku opciju.

U izlizanim opancima SDS-ove političke propagande nije se ni moglo stići dalje od afere „papak“ kojom su horski zasipali dojučerašnje saveznike –izdajnike priklonjene protivničkom SNSD-u.

„Papak „ je bio strateški plan, univerzalni ključ za sve brave, koji se usput, u narodu zove „kalauz“, a narod zna ko se „kalauzom“ najčeće koristi .

U našoj kratkoj istoriji demokratije, kojom je u početnom stadijumu razvoja suvereno vladao SDS, nije prvi put da se vlasnici narodnih mandata šeruju sa jednog na drugi politički profil zbog, naravno, političkih neslaganja sa dojučerašnjim partijskim kolegama .

Činili su to, da podsjetimo, prvo kadrovi SDS-a sa SNS-om .

Tako je krenulo .

Tada su ih nazivali IZDAJNICIMA .

Još su živi svedoci dobro utemeljeni u SNSD-u, PDP-u, DNS-u, SP-u, pa je i prirodno da SDS-ovi „magovi“ patentiraju „papak „ kao nov politički proizvod kojim se označava IZDAJNIK .

Ali IZDAJNIK se , svekolikom upotrebom ( državni, nacionalni, partijski), izlizao. „Papak“ na naslovnici prodaje novine, „papak“ dobro zvuči na televizijma, savršeno se uklapa u moderan vokabular publike koja se poslije dnevnika naslađuje svađama kurvi, seoskih budala i olinjalih estradnih zvijezda.

Zašto je „papak“ zamijenio „izdajnika“ ?

Da je danas piše, Danteova bi „Božanstvena komedija“ umjesto devet , imala deset krugova pakla u čijem bi središtu, sa najgorom kaznom, umjesto izdajnika bili „papci“.

Veliki vlastelin nam je i danas jednog predstavio . Predstava se nastavlja sutra , neće sve „papke“ da nam otkrije odjednom ! A opet se pitam koliko ima „papaka“ na dan izbora, koji svoj glas prodaju za sitnu paru?!

A onda nam oni, koji po potrebi kupuju i izabrane narodne predstavnike iz drugih opcija, to objašnjavaju demokratskim osvješćenjem tih predstavnika, a one koji napuštaju njihove redove „papcima“.

Oni nam se već godinama rugaju, jer valjda nas sve, zbog tih prodanih duša, smatraju „papcima “. Tako ja nešto razmišljam .

Neću da budem „papak“ i neću da glasam za „papke“ .

Glasaću, brate, za one koji mi se ljudski oduže ! Nisam ja tamo neki „papak“ da me kupe za sitne pare !

Slobodan Marković

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro pretežno oblačno sa kišom mestimično. Tokom dana promjenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale, ali i nestabilno pa će biti lokalno kiše i pljuskova. Vjetar umjeren, uglavnom istočni. Najviša dnevna temperatura od 17°C do 23°C. U sredu(24.04): Ujutro pretežno oblačno sa kišom u severni
Planirana isključenja električne energije u četvrtak, 25. 4. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS Gajevi 4 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-12:00   Elektroenergetski objekat: TS Brijesnica 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski
Informacija o vodosnabdijevanju – petak 26.04.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u petak (26.04.2019.), u vremenu od 09:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Raje Baničića u Bijeljini i Dimitrija Lopandića u Dvorovima, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice. Zb
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co