×

Virus korona ponaša se različito kod pacijenata na sjeveroistoku Kine koji su nedavno zaraženi u odnosu na ranije slučajeve, što ukazuje na to da se mijenja dok se širi, izjavio je kineski stručnjak Kiu Haibo.

Foto: Pixabay
 

Kina, koja je uglavnom pandemiju virusa korona stavila pod kontrolu, otkrila je u proteklih nekoliko sedmica nove klastere u provincijama Đilin i Hejlongđijang na sjeveroistoku zemlje, što je izazvalo zabrinutost zbog mogućeg drugog talasa.

Haibo, stručnjak iz Nacionalne komisije za zdravlje, kaže da je period inkubacije kod pacijenata na sjeveroistoku mnogo duži nego kod zaraženih u Vuhanu, gdje se virus pojavio krajem prošle godine.

"To stvara problem jer ljudi nemaju nikakve simptome. Mogu da se sastanu sa porodicom ne znajući da nose virus, nakon čega dolazi do formiranja klastera zaraze", istakao je Haibo.

Prema njegovim riječima, pacijenti iz klastera na sjeveroistoku, takođe, nose virus mnogo duže nego rani slučajevi u Vuhanu i potrebno im je duže vrijeme za oporavak.

On je napomenuo da pacijenti sa sjeveroistoka rijetko imaju povišenu temperaturu i kod njih je primjetnije oštećenje na plućima, a ne na drugim organima.

Haibo smatra da je virus u klasterima na sjeveroistoku najvjerovatnije stigao iz inostranstva, zbog čega se razlikuje od ranijih slučajeva.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu