×

Jela Aćimović, specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo RS, rekla je da je obavezno nošenje maske za svu djecu stariju od šest godine.

Foto: Pixabay
 

Pojasnila je da za djecu do dvije godine nije preporuka da nose masku, dok je za djecu od dvije do šest godina preporučeno da nose masku, ali je ta odluka na roditeljima.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci skrenula pažnju kako treba u prelaznom periodu kada se vraćamo u normalan javni život ispoštovati održavanje fizičke distance, a pored te distance prema njenim riječima značajno je da se nose maske.

Naglasila je koliko je nošenje maske značajno da ne dođe do širenja epidemije virusa korona i podsjetila da je Svjetska zdravstvena organizacija takođe isticala ovaj značaj.

"Dokazi govore da je značajno da svi nosimo masku kad smo u društvu drugih ljudi", rekla je Aćimović dodajući da najveći efekat maska ima kada je nose i oboljeli od virusa korona i oni koji nisu zaraženi.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu