×

Glavobolja i gubitak čula mirisa najčešći su simptomi korona virusa kod oboljelih u Evropi, pokazuju rezultati istraživanja instituta IFOS iz Francuske. Istraživanje je pokazalo da se bolest manifestuje u različitim oblicima, a koji će se simptomi pojaviti zavisi od godina starosti i pola pacijenta.

Foto: Pixabay
 
 

Rezultati istraživanja pokazali su učestalost tih simptoma koji nisu bili zabilježeni u istraživanjima pacijenata u Aziji, prenosi portal Indeks.

Zaključak ovog naučnog eksperimenta, izvedenog na više od 1.400 pacijenata koji imaju blag ili umjeren oblik bolesti, a koje je objavljeno u Journal of Intern Medicine, je da sedam od deset oboljelih imaju ta oba simptoma.

Istraživanje, izvršeno u pet evropskih zemlja (Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španiji i Švajcarskoj) potvrđuje da je gubitak čula mirisa jedan od specifičnih simptoma COVID-19 i to ne samo kao posljedica začepljenog nosa.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu