×

Vlada RS zadužila je danas jedinice lokalne samouprave koje nisu u svojim budžetima planirale novac za finansiranje četvrtog i narednog postupka vantjelesne oplodnje, da sredstva za ovu namjenu planiraju za 2021. godinu, a da za 2020. godinu finansiranje vrše sa drugih budžetskih pozicija slične namjene.

Foto: Pixabay

 

– Ukupno 34 jedinice lokalne samouprave su u 2019. godini izdvojile sredstva za ove namjene, a troškove za finansiranje postupaka vantjelesne oplodnje u 2020. godini finansiraće 56 jedinica lokalne samouprave. Značaj sprovođenja ove mjere populacione politike prepoznat je i na lokalnom nivou, s obzirom na to da je povećan broj jedinica lokalne samouprave koje izdvajaju sredstava za finansiranje vantjelesne oplodnje – navodi se u saopštenju Vlade RS, nakon što su prihvatili Informaciju o učešću jedinica lokalne samouprave u finansiranju vantjelesne oplodnje u 2019. godini.

Kako ističu, data je i saglasnost na plan utroška sredstava u okviru Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, za period od 1. januara do 31. marta ove godine i za period od 1. aprila  do 30. juna ove godine, u ukupnom iznosu od 250.000 KM, a ovaj novac će biti doznačen Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“, na ime finansiranja projekta pod nazivom „Podizanje kvaliteta pružanja stručnih usluga u institucijama za djecu bez roditeljskog staranja“.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu