×

Sigurni smo da većini žena "odbacivanje" šminke zvuči kao nemoguća misija, ali sjetite se dana provedenih na moru, sigurno tada na plažu ne izlazite sa kompletnom šminkom na licu. Kako se tada osjećate? Jeste li rasterećeni? Da li vam koža drugačije diše? Pročitajte pet veoma dobrih razloga da smanjite šminkanje.

Foto: N.N.
 
 

Zdravija koža

Možda se vi osjećate bolje sa mnogo šminke na licu, ali jedan od glavnih razloga zašto ne bi trebalo da svakodnevno nosite šminku jeste što šteti vašoj koži. Većina kozmetičkih proizvoda sadrži supstance koje izazivaju iritaciju i upale. Istina je da postoji kozmetika koja ima zaštitni faktor od sunca i koja je potpuno organska, ali malo ko može da je priušti, a čak i od takve kozmetike koži je povremeno potreban odmor.

Sami sebi najgori neprijatelj

Neke od nas šminku stavljaju jer se osjećaju nesigurno ukoliko pokažu svoje mane, ali upravo te mane vas čine jedinstvenima, to ste vi. Vjerujte nam na riječ da većina vaših kolega, prijatelja i članova porodice neće ni primijetiti razliku vas sa šminkom i bez.

Korak po korak

Kao i za sve promjene u životu i za ovu, koja se pojedincima čini beznačajnom, potrebno je vrijeme. Pronađite ravnotežu koja vam u potpunosti odgovara. Za početak odredite dva dana u nedjelji kada uopšte nećete koristiti šminku, makar to bio i vikend, nije važno, bitno je da ste krenuli. Ostalim danima, birajte garderobu koja ne zahtijeva previše šminke, oblačite se ležernije i stavite samo maskaru i sjaj za usne za početak.

Štedite

Šminkanje je poprilično skup sport, posebno ako kupujemo onu kvalitetniju kozmetiku. Koristeći manje kozmetike uštedićete dosta novca, da ni sami nećete vjerovati koliko ste zaista trošili na šminku.

Mislite o budućnosti

Razmislite. Da nemate opciju prikrivanja tamnih krugova oko očiju, biste li ranije išli spavati? Da nemate opciju prikrivanja akni, da li biste se zdravije hranili da ih sprečite? Koristeći kozmetiku i pomoću nje prikrivajući nedostatke sve više se odmičemo od prirode i prirodnih rješenja. Pokušajte na potpuno prirodan način istaći svoju ljepotu. Vodite računa o sebi, zdravo se hranite, opuštajte se, vježbajte, njegujte svoj unutrašnji mir i zračite. Sigurni smo da šminku niko neće ni primijetiti.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično i vruće. Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10°C do 16°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, na jugu i sjeveru do 36°C. U utorak(20.08): Ujutro vedro
Planirana isključenja električne energije za 20. 8. 2019.       Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Vrijeme prekida isporuke Početak Završetak TS Trnjaci 7 Jedan NN izlaz prema Zlatnom klasu 08:00 13:00 TS Ledinci 2 Jedan NN izlaz, dijelovi ulica R
Informacija o vodosnabdijevanju – 19.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 08:00 do 14:00 časova, vode neće biti u ulicama: Jasenovačkih mučenika, Marka Miljanova, Metohijska i Loznička u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u nasel
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu