×

Mnoge dame muče muku sa strijama i očajne su jer misle da će one zauvijek ostati tako jako vidljive, a to nikako ne mora da bude slučaj! Otkrivamo vam kako se riješiti strija na prirodan način.

Foto: N.N. | Kako se riješiti strija na prirodan način
 

Nastaju na stomaku (uglavnom tokom trudnoće), na grudima, nadlakticama i zadnjici, a često mogu pokrivati i velike površine tijela.

Pored trudnoće, glavni uzrok nastanka strija je gubitak tjelesne težine, odnosno dobijanje na težini - kada se koža rasteže, ali su one isto tako česte u periodu adolescencije i uslovljene su naglim rastom dječaka i djevojčica.

Strije se formiraju u dermisu ili srednjem sloju kože kada je vezivno tkivo "rastegnuto" više od mogućnosti svoje fleksibilnosti zbog brzog širenja ili skupljanja kože.

Probajte sljedeće recepte u borbi protiv strija:

Sok od krompira

Isjecite krompir na debele kriške, a potom ih nježno utrljajte na sporno mjesto. Sačekajte da se osuši, a onda isperite mlakom vodom.

Šećer

Prirodni bijeli šećer je jedan od najboljih lijekova da se riješite strija. Pomiješajte kašicu šećera sa malo bademovog mlijeka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro izmiješajte smjesu i nježno utrljajte na strije najmanje 10 minuta prije tuširanja.

Limunov sok

Limunov sok pomaže liječenju i smanjivanju strija, akni i drugih ožiljaka. Nježno utrljajte svježi limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da se limunov sok upije u kožu barem 10 minuta prije ispiranja toplom vodom.

Bjelanca

Da biste koristili jaja protiv strija, razdvojte bjelance i žumance, a zatim lagano umutite bjelance i nanesite tu smjesu u dovoljnoj količini na dijelove kože sa strijama. Ostavite da se osuši, potom isperite i na kraju možete hidrirati taj dio kože maslinovim uljem.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
U subotu (15.06): Ujutro vedro, a tokom dana sunčano i vruće. I dalje visok indeks UV zračenja uz lokalno malu oblačnost.  Jutarnja temperatura od 16°C do 21°C. Najviša dnevna temperatura od 32°C do 37°C. U nedjelju (16.06): Ujutro vedro, a tokom prijepodneva sunčano i vruće. Tokom dana jak razvo
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 17. 6. 2019:       Elektroenergetski objekat: TS D. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 08:30-12:00   Elektroenergetski objekat: TS  D. Brodac-škola Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 12:00-14:00   Elektroe
Informacija o vodosnabdijevanju – ponedeljak, 17.6.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Lozničkoj ulici u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naseljima: Pučile i Amajlije. Usljed nestanka e
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu