×

Mnoge dame muče muku sa strijama i očajne su jer misle da će one zauvijek ostati tako jako vidljive, a to nikako ne mora da bude slučaj! Otkrivamo vam kako se riješiti strija na prirodan način.

Foto: N.N. | Kako se riješiti strija na prirodan način
 

Nastaju na stomaku (uglavnom tokom trudnoće), na grudima, nadlakticama i zadnjici, a često mogu pokrivati i velike površine tijela.

Pored trudnoće, glavni uzrok nastanka strija je gubitak tjelesne težine, odnosno dobijanje na težini - kada se koža rasteže, ali su one isto tako česte u periodu adolescencije i uslovljene su naglim rastom dječaka i djevojčica.

Strije se formiraju u dermisu ili srednjem sloju kože kada je vezivno tkivo "rastegnuto" više od mogućnosti svoje fleksibilnosti zbog brzog širenja ili skupljanja kože.

Probajte sljedeće recepte u borbi protiv strija:

Sok od krompira

Isjecite krompir na debele kriške, a potom ih nježno utrljajte na sporno mjesto. Sačekajte da se osuši, a onda isperite mlakom vodom.

Šećer

Prirodni bijeli šećer je jedan od najboljih lijekova da se riješite strija. Pomiješajte kašicu šećera sa malo bademovog mlijeka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro izmiješajte smjesu i nježno utrljajte na strije najmanje 10 minuta prije tuširanja.

Limunov sok

Limunov sok pomaže liječenju i smanjivanju strija, akni i drugih ožiljaka. Nježno utrljajte svježi limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da se limunov sok upije u kožu barem 10 minuta prije ispiranja toplom vodom.

Bjelanca

Da biste koristili jaja protiv strija, razdvojte bjelance i žumance, a zatim lagano umutite bjelance i nanesite tu smjesu u dovoljnoj količini na dijelove kože sa strijama. Ostavite da se osuši, potom isperite i na kraju možete hidrirati taj dio kože maslinovim uljem.

/Nezavisne/

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro svježe sa malom do umjerenom oblačnošću, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom. Tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost i malo toplije sa prijatnom temperaturom bez vrućine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9°C do 14°C, na jugu do 18°C.
Planirana isključenja električne energije za 16. 8. 2019.     Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak TS D.Crnjelovo 2 Jedan NN izlaz Izrada priključka.          10:00 11:30 TS 
Informacija o vodosnabdijevanju – 16.8.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 07:00 do 13:00 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Kralja Dragutina, Semberskih ratara i Petra Lubarde u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu