×

Beba rođena u Tokiju, koja teži isto kao i veliki luk, otišla je kući zdrava, postajući najmanji novorođeni dječak na svijetu koji zdrav napušta bolnicu.

Maleni dječak je težio samo 268 grama, a rođen je u 24. nedelji, navodno nakon što je prestao da raste u materici.

Međutim, nakon pet mjeseci liječenja, on sada teži 3.238 kg, hrani se normalno i otpušten je zdrav iz bolnice, piše thejakartapost.com.

"Mogu samo da kažem da sam srećna što je postao tako veliki, jer iskreno, nisam bila sigurna da može da preživi", rekla je dječakova majka.

Doktor koji je liječio novorođenče, rekao je da želi poručiti ljudima da "postoji velika mogućnost da bebe napuste bolnicu zdrave iako su rođene male".

Iz Univerzitetske bolnice Keio rekli su da dječak drži rekord za najmanje novorođenče koje je otpušteno iz bolnice u dobrom zdravstvenom stanju.

Rekord je ranije držao dječak rođen u Njemačkoj 2009. godine, težak samo 274 grama, saopštila je bolnica, pozivajući se na registar koji je sastavio Univerzitet u Ajovi za najmanje preživjele bebe na svijetu.

Prema podacima iz registra najmanja preživjela djevojčica rođena je u Njemačkoj 2015. godine, težine 252 grama.

Stopa preživljavanja najmanjih beba je značajno niža kod dejčaka u poređenju sa djevojčicama.

Stručnjaci još uvijek nisu potpuno sigurni zašto, iako su postojali prijedlozi da bi to moglo biti djelomično povezano sa sporijim razvojem pluća kod muških beba, navode iz bolnice.

Prema UNICEF-u Japan ima jednu od najnižih stopa smrtnosti odojčadi na svijetu.

Beba rođena u Tokiju, koja teži isto kao i veliki luk, otišla je kući zdrava, postajući najmanji novorođeni dječak na svijetu koji zdrav napušta bolnicu.

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro umjereno i pretežno oblačno i suvo. Tokom dana promjenljivo uz duže sunčane intervale. Popodne uz razvoj oblaka nestabilno pa će biti uslova za mjestimično kišu ili pljuskove sa grmljavinom u Hercegovini i na istoku. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura
Planirana isključenja električne energije u ponedeljak, 27. 5. 2019:       Elektroenergetski objekat: DV 10 kV Patkovača Područje bez napajanja: Patkovača Vrijeme prekida isporuke: 08:30-08:45 i 11:00-11:15   Elektroenergetski objekat: DV 10kV Patkovača -posle rastavljača R-207 Područje bez napajanja: Ljeskovac Vrijeme prekida isp
Informacija o vodosnabdijevanju – petak, 24.05.2019. Zbog otklanjanja kvara i blindiranja novog vodovodnog priključka, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u ulicama: Srpske Dobrovoljačke Garde, Trg Đenerala Draže, 2. aprila, Braće Gavrić i Vojvode Stepe u Bijeljini, uključuj
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu