×

U laktaškom selu Slatina, u zaseoku Đukići, pronađena je još jedna kamena kugla, potvrdila je za Srpskainfo Svjetlana Baštinac, direktor Turtističke organizacije Laktaši.

Kuglu je na svome imanju pronašao mještanin Milan Zjajić i o tome obavijestio opštinsku Turističku organizaciju.

– Kamena kugla je pravilnog sferičnog oblika i prečnika većeg od jednog metra. Sastavljena je od pješčara i homogene čvrste strukture. Postoje razne teorije o nastanku kamenih kugli, geolozi vjeruju da su nastale prirodnim putem.

– Takođe postoje naučno nedokazane tvrdnje da su tajanstvene kugle meteoriti ili čak da su djelo ljudskih ruku, zaostavštine drevnih civilizacija o kojima ne postoje pisani tragovi – navode u Turističkog organizaciji Laktaši.

Ali ipak svi se slažu u jednom, podsjeća direktorica ove usatanove Svjetlana Baštinac, da kamene kugle predstavljaju vrlo rijedak prirodni fenomen, koji je važno sačuvati i prezentovati.

Prva i najveća kamena kugla otkrivena je prije 15 godina u Slatini, a otkrili su je mještani ovog sela, koja je postala turistička atrakcija. Postoje vjerovanja da uticaj energije kamenih kugli na bioenergetsko polje čovjeka dovodi do širenja aure, a time i na rast imuniteta.

Veliki broj turista i posjetilaca Slatine dolaze da meditiraju, crpe pozitivnu energiju iz kugle te uživaju u miru i prirodi. Do sada su kamene kugle na području opštine Laktaši, pronađene u naselju Trn i selima Slatina, Drugovići i Rajčevci.

/SrpskaInfo/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu