×

Naučnici kažu da bi roboti uskoro mogli da zamijene čovjeka u obavljanju određenih poslova.

Oni bi uskoro mogli da se pojave i na pašnjacima.

Nišlija Dušan Krstić osmislio je prototip robota-pastira koji će do kraja juna izaći prvo na srpske, a potom i svjetske livade.

Nedostatak pastira je problem u cijelom svijetu, a Krstić kaže da prvi prototip robota-pastira očekuje već ovog ljeta na srpskim pašnjacima kada će ga, kako kaže, učiti da čuva koze, ovce i krave.

"Ideja je da životinje ne provode dane u štalama, bez kretanja, nego na livadama i pašnjacima - da se hrane onako kako im je priroda namenila. Za to su nam potrebni pastiri kojih nema i zato mi pravimo robota-pastira", rekao je Krstić, prenosi "Prva TV".

/Nezavisne novine/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu