×

Prije nekoliko dana Sabit (70) i sada već Slavica Ćanić izrekli su sudbonosno „DA“.


Još jedno vjenčanje u doba korone, sa kumovima i matičarem, bez mnogo zvanica, jer sigurnosne mjere valja poštovati samo po sebi je zanimljivo. Samim tim i zbog činjenice da mladoženja i mlada moraju skinuti maske da bi ispoštovali ono čuveno „Sada možete poljubiti mladu…“Ipak, iza ove priče koja je „za sva vremena, u dobru i zlu“ vezala dvoje ljudi u „pristojnim“ godinama stoji prava filmska priča.

Čuli smo je nakon dugog ubjeđivanja i molbi da vrijedi pričati na jednoj od popodnevnih kafa, gdje smo Sabitu i Slavici ukrali malo vremena. Dakle, njih dvoje, Sabit Prijedorčanin i Slavica, Makedonka iz Skoplja, prvi put su se upoznali prije gotovo četiri decenije u Prijedoru.

Znali smo se iz viđenja. Ona je stanovala na Pećanima, ja u crvenom soliteru. Poznanici iz grada, pozdravljali smo se, po neku progovorili, bila mi je jako simpatična i to je bilo sve – priča Sabit.
Onda je stigao rat. Sabit je izbjegao u Austriju, u Beč, a Slavica koja je tih ratnih godina ostala udovica s tri kćerke napušta Prijedor i odlazi u Makedoniju, u Skoplje.

U Beč nisam otišao slučajno. Tamo imam dvije prekrasne kćerke na koje sam vrlo ponosan. Beč je zbog tog bio logičan izbor. Nakon 21. godine braka, razveo sam se, civilizovano, i od tad samovao. Prije osam godina vratio sam se u Prijedor – kaže Sabit.
Otvoreno i iskreno priznaje da je u to vrijeme povratka pokušavao naći neku srodnu dušu, ali nije nikako išlo, piše Info Prijedor.ba.

Onda se sjetim sada već moje Slavice. I odlučim da je potražim na Facebooku. Nađem je u Skoplju, pošaljem zahtijev za prijateljstvo i ona ga prihvati. Bilo je i pitanja jeste li udati, ona kaže nisam, tako je glasio i moj odgovor na njeno pitanje da li sam oženjen. Dugo smo se dopisivali, i u oktobru prošle godine pozvao sam je da dođe kod mene u Prijedor. Bio sam, presrećan kad je pristala – priča Sabit koji ne krije da je njegova Slavica sve ono što jedan muškarac može od žene poželjeti u braku.
Draga mi je, tolerantna, iskrena. Spremna na razumijevanje, ima toliko divnih osobina kojim ne bi odolio ni jedan muškarac. Žena za poželjeti. Treba imati sreće u životu i sresti jednu takvu ženu, i reći da je tvoja. U 25 godina mog samovanja 25 puta sam se mogao oženiti, ali eto nisam. Sudbina valjda da dočekam Slavicu – kaže Sabit.

Nakon nekoliko mjeseci boravka u Prijedoru odluče i da se vjenčaju. U doba korone valjalo je pripremiti i valjane papire. Malo komplikovano, jer je Slavica državljanka Sjeverne Makedonije. Ipak u cijelu priču tad je uskočio Sabitov brat i kum Zijad Ćanić, Ćana, uz čiju su pomoć uspjeli da srede dokumenta na osnovu kojih su se i vjenčali.

Samo se čekalo njeno „Da“. Mogu reći da sam zaista srećan čovjek. Koliko sam bio srećan kad sam dobio kćerke, pa poslije četvro unučadi i dvoje praunučadi, e sad mogu reći da je ta sreća na vrhuncu svih sreća što imam – kaže Sabit.
Dodaje da je u bračnoj zajednici sa Slavicom dobio samopouzdanje, neku energiju i volju za radom i životom.

Po prirodi sam lijen, ne znam nekako o sebi da brinem. A sad je tu ona. Ona mi je i majka i sestra, žena i moj drug. Ona mi je sve živo. Neko s kim ujutro s posebnom srećom pijem kafu. Toliko sam se puta do sad mogao oženiti, a eto nisam. Možda sam upravo nju negdje imao u podsvjesti, poput sna. I taj moj san se sad ostvario. Ne krijem da sam najsrećniji čovjek na planeti – kaže iskreno Sabit.

Presretna je i njegova ljepša polovina Slavica. Priče im se podudaraju, pa i u njenom priznanju da ni jednog časa nije bila iznenađena kad ju je Sabit pronašao na Fejsbuku.

Ne, nije me iznenadio. Mislim da je osjećao neku simpatiju. A opet s druge strane mene su okupirala djeca, unučad, nisam imala mnogo vremena – kaže Slavica. Obradovala ju je Sabitova inicijativa, to što je on napravio prvi korak.
Gledala sam ga na Facebooku, ali nisam htjela prva da ga kontaktiram. Neka on mene prvi potraži. I moram priznati da sam se obradovala. Doduše, u početku mu nisam mnogo ni vjerovala, muško, ko muško, a poslije sam vidjela da je dobar, fin, iskren, korektan, povjerljiv. Tako sam ga mnogo zavoljela. Sad sam presrećna – priča Slavica i iskreno priznaje da se sreća u braku sa Sabitom pozitivno odrazila i na njeno zdravlje. Tablete za pritisak sada su daleka prošlost.

/Hayat/

SERVISNE INFORMACIJE
Prognoza vremena  U petak jutro oblačno, na jugu, i istoku sa kišom, pljuskovima , do podneva padavine se šire na centralne krajeve i delimično istočne.  Tokom dana kiša i pljuskovi, u južnim krajevima uz obilnije padavine, biće uslova za nepogode uz pojačan vetar i pljuskove sa grmljavinom. Kas
Planirana isključenja električne energije za 6. i 8. juni 2020.     06-06-2020 (Subota) Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Početak Završetak DV 10KV PUČILE Pučile, Pučile Polja, Pučile Puhare, Pučile Čvrgići i Novo naselje 08:00 08:30 08-06-2020 (Ponedjeljak)
Informacija o vodosnabdijevanju – 5.6.2020. Zbog priključenja novih korisnika na vodovodnu mrežu, danas, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, vode neće biti, u najčešće dvočasovnim – tročasovnim intervalima, u naseljima: Hase – Brijesnica i Gornje Crnjelovo. Na svim ostalim lokacijama u gradu i p
HIT NEDJELJE
Predlozi za Hit mjeseca:
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu